grindeanu_ancom.jpgTariful maxim pentru apelurile naţionale pe mobil ar putea scădea cu aproape 10%, începând cu data de 1 ianuarie 2020, de la 0,84 eurocenţi/minut la 0,76 eurocenţi/minut. Măsura este prevăzută într-un proiect postat, luni, în consultare publică, de Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM).

"Conform legislaţiei europene, până la finalul anului 2020, cel târziu, operatorii prezenţi pe piaţa unică vor practica acelaşi tarif de terminare la puncte mobile, respectiv acelaşi tarif de terminare la puncte fixe. Pentru că ne dorim ca piaţa de comunicaţii electronice din România să îşi păstreze standardele de competitivitate, iar utilizatorii să beneficieze în continuare de oferte cât mai atractive, propunem reducerea cu aproximativ 10% a tarifului maxim de terminare pentru apelurile mobile actuale, ca măsură tranzitorie până la stabilirea tarifului unic european. Tariful propus a fost calculat de ANCOM conform recomandărilor Comisiei Europene”, susţine Sorin Grindeanu, preşedintele ANCOM.

ANCOM notează că operatorii desemnaţi cu putere semnificativă de piaţă - Lycamobile, Orange România, Vodafone Romania, RCS&RDS şi Telekom România Mobile Communications S.A. - vor avea obligaţia să nu depăşească tariful maxim reglementat pentru furnizarea serviciilor de terminare a apelurilor la puncte mobile în propria reţea. Tariful propus de către autoritatea de reglementare se va aplica, începând cu 1 ianuarie 2020, pentru apelurile naţionale, pentru apelurile iniţiate din Spaţiul Economic European (SEE), cât şi pentru apelurile iniţiate din afara SEE, dacă acordurile internaţionale în vigoare nu permit instituirea unui regim diferit de tarifare. Măsurile Autorităţii pentru stabilirea tarifului maxim de terminare a apelurilor la puncte mobile pot fi consultate pe site-ul instituţiei, iar persoanele interesate sunt invitate să formuleze şi să transmită observaţii şi propuneri până la data de 11 septembrie 2019.

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.