teodorovici.jpgRectificarea bugetară propusă de Ministerul Finanțelor este una pozitivă, care asigură respectarea limitei de 2,76% a deficitului bugetar, cele mai mari diminuări fiind operate, conform proiectului, la Ministerul Educaţiei Naţionale, Ministerul Fondurilor Europene şi Ministerul Cercetării.

Ministerul Finanţelor a anunţat, printr-un comunicat de presă, că sunt asigurate sumele necesare pentru proiectele de investiții aflate în derulare, în timp ce sunt reduse sumele alocate instituțiilor cu un grad scăzut de utilizare a banilor alocați.

Ministerele unde se vor opera tăieri sunt:

-Ministerul Transporturilor (-128,8 milioane lei);

-Ministerul Fondurilor Europene (-681,9 milioane lei);

-Ministerul pentru Mediul de afaceri, Comerț și Antreprenoriat (-243 milioane de lei);

-Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (- 310,4 milioane de lei);

-Ministerul Cercetării și Inovării (- 369,1 milioane lei);

-Ministerul Educației Naționale (- 1,03 miliarde lei);

-Secretariatul General al Guvernului (-143,6 milioane lei).

 

Bugetele locale cresc cu 4,4 miliarde lei. 2,9 miliarde de lei sunt pentru echilibrare, iar din această sumă se prevăd în sumă globală 1,5 miliarde lei, urmând ca diferența să se aloce ulterior prin hotărâre de Guvern. 1,5 miliarde de lei sunt pentru proiectele finanțate prin PNDL. De asemenea, plafoanele de contractare acordate din disponibilitățile contului general al Trezoreriei Statului pentru finanțarea proiectelor de investiții în cadrul Fondului de Dezvoltare și Investiții, se stabilesc în sumă de 10 miliarde de lei.

CONTACT

E-mail: office@financiarpress.ro