teodorovici.jpgMinistrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, a anunțat într-un interviu acordat Radio România Actualități că săptămâna aceasta va fi aprobată rectificarea de buget. Ministrul spune că este convins că va fi o rectificare pozitivă. Rectificarea este așteptată în special la nivelul primăriilor și al ministerelor.

"Va fi o rectificare sperăm noi pozitivă, adică toate ministerele, cele care au planificate măsuri importante de investiţii şi nu numai, vor primi toate sumele necesare astfel încât până la finele acestui an să le şi aplice. Vor fi ministere care vor avea bugetele așa cum au fost planificate şi chiar vor fi anumite, să spun aşa, plusuri acolo unde au fost adăugate măsuri faţă de cele pe care cu toţii le cunoaştem. Ele vor fi anunţate în mod public odată cu momentul rectificării de doamna prim-ministru şi, ca o concluzie, sunt convins că va fi o rectificare pozitivă", a precizat Teodorovici.

Ministrul a menţionat că mai trebuie puse la punct câteva mici detalii ale rectificării de buget, astfel că documentul urmează să fie adoptat în această săptămână. "Săptămâna aceasta planificăm să aprobăm această rectificare de buget şi cred că lucrurile sunt clarificate, doar micile detalii au mai rămas de pus la punct şi lucrurile sunt aşa cum am spus şi în coaliţie şi cum am promis populaţiei, mai ales", a declarat Eugen Teodorovici.

Potrivit ministrului Finanţelor, şi autorităţile locale vor primi bani în cadrul primei rectificări de buget din acest an, iar sumele vor fi alocate în funcţie de proiectele de investiţii pe care acestea le au. Teodorovici a menționat "cheltuielile sociale pe care le au de asigurat, partea de dezvoltare, cofinanţări la proiectele europene sau din cele guvernamentale, PNDL-ul şi altele de acest fel".

 

CONTACT

E-mail: office@financiarpress.ro