pesta_micesti.jpgStagnarea producţiei de carne de porc la nivel european a început să se vadă în preţuri, în toată Europa. La poarta fermei, kilogramul este, în medie, cu peste 21% mai scump faţă de perioada similară a anului trecut. În România, situaţia nu este atât de gravă, dar plusul depăşeşte 14%. Din luna aprilie, preţul cărnii de porc românesc de la poarta fermei (carcasa tip S) a urcat încontinuu, ajungând, conform datelor Comisiei Europene la 10 iunie, la 188,5 euro suta de kilograme, cu 14,1% mai mult decât în perioada similară a anului trecut şi cu 5,4% mai mult decât în urmă cu o lună. Trendul este influenţat atât de continuarea evoluţiei pestei porcine pe teritoriul ţării noastre cât şi de contextul european, în condiţiile în care fermierii au preferat să exporte mai mult, deşi producţia nu a crescut suficient cât să acopere consumul intern plus o majorare a cantităţilor trimise peste graniţe. Mai mult, mulţi crescători şi-au diminuat efectivele speriaţi find de preţurile mici din 2018, ceea ce a dus la o scădere cu 18% a efectivelor în Polonia, de 9% în Olanda şi România, sau de 4% în Germania.

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.