garaDupă peste trei decenii în care a fost lăsată în paragină, în primăvara acestui an ar fi trebuit să înceapă reabilitarea Gării Regale din Curtea de Argeș, una dintre cele mai frumoase gări din România.

Numai că, deși Primăria Curtea de Argeș s-a mișcat extrem de repede și a eliberat pe 15 aprilie 2024 autorizația de construcție, au apărut câteva blocaje birocratice din cauza birocrației de la vârful CFR.

Mai precis, după cum au precizat reprezentanții CFR pentru FinanciarPress.ro, începerea execuției lucrărilor de reabilitare a fost condiționată de aprobarea Listei obiectivelor de investiții finanțate din surse proprii ale CFR pentru acest an și achiziția serviciului de supraveghere a lucrărilor – dirigenție de șantier pentru specializările atestate de Ministerul Culturii. Iar lista respectivă a fost aprobată de abia săptămâna trecută.

Și asta nu e singura problemă. Mai mult ca sigur, începerea lucrărilor la Gara Regală Curtea de Argeș nu va fi în acest an. Și asta deoarece ordinul de începere a lucrărilor pentru realizarea obiectivului de investiții se va emite după îndeplinirea mai multor condiții, printre care se numără constituirea garanției de bună execuție de către Contractantul serviciilor de dirigenție de șantier.

Carol I a construit gara în doar un an, la noi partea de birocrație durează ani de zile. Între timp, Gara Regală Curtea de Argeș se degradează extrem de mult pe zi ce trece. Cui îi pasă?

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.