tesla

Deși au prețuri ridicate, pornind de la 42.490 euro, mașinile electrice Tesla atrag din ce în ce mai mulți români ca un magnet. Iar Argeșul nu face excepție. Conform informațiilor statistice furnizate de către DRPCIV, românii au achiziționat aproape 300 de mașini Tesla. Dintre acestea, 153, adică mai bine de jumătate, au proprietari din București. Cu cinci modele Tesla înmatriculate în luna august, Argeșul e pe locul șase la nivel național, la egalitate cu Iași, Maramureș și Prahova, și după București, Cluj (12), Ilfov (11) și respectiv Constanța și Brașov (câte 6). La polul opus, sunt cinci județe unde în luna august nu a fost înmatriculată vreo mașină Tesla. Este vorba de Gorj, Harghita, Ialomița, Mehedinți și Neamț.

În 2023, Argeșul a fost pe locul opt pe țară în topul proprietarilor de Tesla. La finalul anului trecut, în România erau înmatriculate 5174 mașini Tesla, dintre care nu mai puțin de 2711 în București, 332 în Cluj, 283 în Ilfov, 136 în Constanța, 123 în Iași, 117 în Brașov, 102 Prahova, 82 în Argeș.

Mai trebuie spus că Argeșul a fost acum aproape patru ani între primele județe din România unde au fost amplasate stații de încărcare pentru mașinile Tesla, la Auchan Bradu.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.