director_dsv_01.png

De la izbucnirea focarelor de pestă porcină africană în România, din cauza situației epidemiologice, fermierii români nu au mai putut exporta porci și produse din carne de porc.

Însă, din fericire, iată că apare o urmă de speranță pentru crescătorii de porci, dar și pentru cei care procesează carnea de porc.

Speranța vine chiar de la directorul DSVSA Argeș, Sorin Sorescu, care spune că în urma unui congres, care a avut loc la începutul lunii septembrie, la Timișoara, ar fi găsit o portiță pentru reluarea comerțului în Europa cu porci și produse din carne de porc din România.

Informația apare într-un comunicat postat pe pagina de Facebook a instituției pe care îl redăm în rândurile de mai jos.

 

# Sorin Sorescu, directorul DSVSA Argeș: „Vreau să coagulez în jurul Argeșului o regiune liberă de pestă porcină africană pentru a deschide comerțul în Europa cu porci și produse din carne de porc ”

c_603.jpg

„În perioada 4 – 7 septembrie, la Timișoara,  a avut loc  a  XIII – a ediție a Congresului Național de Medicină Veterinară. Evenimentul a fost organizat de Asociația Generală a Medicilor Veterinari din România (AGMVR), în parteneriat cu Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) și Universitatea de Științele Vieții “Regele Mihai I” din Timișoara,  în colaborare cu facultățile de medicină veterinară din România și filialele Asociației.

c_601.jpg

Congresul a fost structurat pe mai multe secțiuni, fiind aduse  în discuție ultimele provocări din domeniu legate de „Zoonoze”, „Biosecuritate, biosiguranță”, „Medicina Veterinară și sănătatea publică”, „Diagnostic și sănătate animală”, „Creșterea, sănătatea și bunăstarea animalelor”, dar și alte teme importante pentru medicina veterinară.

La eveniment a participat, în calitate de partener, și Alexandru Nicolae Bociu, președintele ANSVSA.

Din partea DSVSA Argeș a participat o delegație  condusă de directorul Dumitru Sorin Sorescu, și tot din județul nostru au mai participat și alți medici veterinari de liberă practică.

Interesul a fost unul foarte mare pentru profesioniștii în domeniu din județul Argeș, dată fiind prezența numeroasă de medici veterinari argeșeni care au participat la acest eveniment menit să aducă în atenție ultimele provocări din domeniu.

c_600.jpg

Astfel, iată cu nu întâmplător situația epidemiologică din județul Argeș este una cât se poate de bună, iar în urma dezbaterilor de la acest congres s-au pus bazele creării unei regiuni liberă de pestă porcină africană, din care să facă parte și județul Argeș, pentru a deschide din această regiune comerțul în Europa de porci și  produse din carne de porc.

„Discuțiile au fost productive, interactive în urma cărora s-au desprins niște concluzii foarte bune privind îmbunătățirea activității noastre. Vreau să coagulez în jurul Argeșului o regiune liberă de pestă porcină africană pentru a deschide comerțul în Europa cu porci și produse din carne de porc.

În Argeș nu s-a mai înregistrat de peste un an niciun caz de pestă porcină africană și vrem să intrăm în colaborare cu alte județe limitrofe unde situația epidemiologică este similară cu a noastră pentru a crea  o regiune liberă de pestă porcină africană  astfel încât să se poată deschide comerțul cu porci și produse din carne de porc în Europa.

În acest sens, profitând de prezența la eveniment a președintelui ANSVSA, domnul doctor Alexandru Nicolae Bociu, am discutat și cu dânsul despre acest demers și m-a asigurat de tot sprijinul domniei sale”, a declarat directorul DSVSA Argeș, Dr. Dumitru Sorin Sorescu, în urma participării la a  XIII – a ediție a Congresului Național de Medicină Veterinară”, se arată în comunicatul postat pe contul de Facebook al DSVSA Argeș.

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.