Fisc.jpgMinisterul Finanţelor a lansat o nouă sesiune de cumpărare a titlurilor de stat Tezaur, începând de astăzi, 9 septembrie, cu maturităţi de 1 an, 3 ani şi 5 ani, şi dobânzi anuale de 5,80%, 6,60% şi, respectiv, 7%.

Fondurile obţinute de Ministerul Finanţelor în calitate de emitent vor fi utilizate pentru finanţarea deficitului bugetar şi refinanţarea datoriei publice. Deficitul bugetar este aşteptat să ajungă în acest an la 7% din PIB, adică 25 de miliarde de euro. În aceeaşi vreme, datoria publică a ajuns, în primele cinci luni din an, la 52,6% din PIB (862 mld. lei) şi cu larga perspectivă de a se apropia de 60% din PIB până la finele anului. Doar din ianuarie până în mai statul s-a îndatorat cu încă 72 mld. lei.

Cu acest deficit uriaş şi cu un necesar de finanţare de 217 miliarde de lei (43 miliarde de euro) Finanţele se uită după orice bănuţ ce iar putea intra în visterie. Aşadar, banii populaţiei sunt foarte buni.

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.