drum judetean

În condițiile în care traficul  pe Valea Oltului e de ani de zile unul extrem de aglomerat, iar până la finalizarea autostrăzii Sibiu-Pitești vor mai trece minimum patru ani, Consiliul Județean Argeș a venit cu ideea lăudabilă de a moderniza o porțiune esențială din drumul judeţean DJ 703H ce leagă nordul judeţului Argeş (Sălătrucu) de Ţara Loviştei, din județul Vâlcea, ieşind la Câineni în drumul european ce leagă Râmnicu-Vâlcea de Sibiu. Iar acest drum reprezintă o alternativă foarte bună la aglomerația de pe Valea Oltului.

Pe porțiunea din Vâlcea, modernizarea a început de doi ani. În Argeș, modernizarea se va face pe o porțiune de 3,34 kilometri, pe raza comunei Sălătrucu, unde drumul s-a degradat extrem de mult în ultimii ani.

În această toamnă vom semna contractul de finanțare, prin Programul Anghel Saligny. Acest proiect important are o durată totală de 29 de luni, dintre care 17 luni sunt reprezentate de perioada de execuție”, a precizat pentru FinanciarPress.ro Cristian Puiu, administratorul public al județului Argeș.

Concret, după ce se va realiza proiectarea, modernizarea secțiunii din Argeș a drumului județean 703H va începe cel mai probabil spre finalul anului 2025.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.