bigster

Uzina Dacia de la Mioveni se pregătește pas cu pas pentru mult așteptata intrare în producție de serie a modelului Bigster, cu care țintește să aibă vânzări fără precedent în zeci de țări.

Surse autorizate au declarat pentru FinanciarPress.ro că până acum la uzina de la Mioveni au fost deja produse câteva zeci de Dacii Bigster pentru a fi testate și că noul model va fi unul fără precedent în gama Dacia în ceea ce privește dotările. Aceleași surse ne-au precizat că Bigster va intra în producția de serie în primul trimestru din 2025.

Noua Dacia Bigster va fi lansat oficial în octombrie 2024, cu ocazia Salonului Auto de la Paris.

Noul Bigster este dezvoltat pe platforma CMF-B a Renault Group. Această platformă, competitivă și extrem de flexibilă, reprezintă un element important în strategia industrială a mărcii Dacia, asigurând dezvoltarea unei game largi de vehicule, cu lungimi de la 4,1 metri la 4,6 metri.

Pe această platformă se pot astfel produce vehicule cu tipuri diferite de caroserie: sedan, hatch și SUV din segmentele B și C, cu tracțiune 4x2 sau 4x4, și echipate cu motorizări termice sau hibride, conforme cu evoluția reglementărilor în domeniu.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.