dacia-gama.jpgRaportul ACAROM, având la bază datele DGPCI, cu privire la înmatriculările de autoturisme noi din luna iulie arată un recul, însă totalul primelor șapte luni este încă pozitiv.

Conform Asociației Constructorilor de Automobile din România (ACAROM), care citează datele Direcției Generale Permise de Conducere și Înmatriculări (DGPCI), în lua iulie a acestui an au fost înmatriculate 13.057 autoturisme noi, în scădere cu 4,2% față de aceeași lună din 2023.

Cu toate acestea, grație creșterilor din lunile anterioare, mai ales iunie, totalul primelor șapte luni a urcat la 96.562 de unități, valoare care corespunde unei majorări cu 10,64% față de cele 87.275 de mașini înmatriculate în perioada ianuarie – iulie 2023.

În acest context, cele mai multe mașini noi care au intrat în circulație în România în primele șapte luni din acest an aparțin mărcii Dacia (29.635 unități), pe locul secund aflându-se Toyota (8.275 unități), iar pe trei Renault (6.571 unități).

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.