Dacia-Spring-masina-electrica-Renault.jpgDacia, marca cu preţuri reduse din cadrul grupului auto francez Renault, nu intenţionează ca, pe termen scurt, să majoreze preţurile pentru modelul electric Spring, chiar dacă Comisia Europeană a anunţat taxe vamale provizorii la importurile de vehicule electrice pe baterii din China, a declarat joi un purtător de cuvânt, transmite Reuters, citat de Agerpres.

Totuşi, este posibil ca Dacia să crească preţurile la o dată ulterioară, dar nu în mod brusc şi în orice caz nu va fi vorba de o majore semnificativă, a adăugat purtătorul de cuvânt.

La finalul unei investigaţii demarate în toamna anului trecut, Comisia Europeană a concluzionat că lanţul de producţie BEV din China beneficiază de subvenţii incorecte, reprezentând o ameninţare economică pentru producătorii de vehiculele electrice pe baterii din UE. În consecinţă, Executivul comunitar a decis să introducă tarifele vamale suplimentare de 17,4% pentru automobilele BYD, de 19,9% pentru automobilele Geely şi de 37,6% pentru automobilele SAIC.

 

De mai mulţi ani, Renault promovează Dacia Spring drept cea mai accesibilă maşină electrică din Europa. Modelul crossover produs în provincia chineză Hubei are un preţ de pornire de 20.800 de euro în Franţa sau 15.800 de euro dacă se ia în calcul şi subvenţia de la stat.

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.