dacia-sandero.jpgDacia este lider la înmatriculări în Europa în primele două luni din 2024.

Producătorul auto autohton a pornit în noul an cu cifre bune de înmatriculări, surclasând modele de Toyota și Volkswagen, Sandero fiind ceea mai populară mașină în Europa pe primele două luni din 2024.

Potrivit Economica.net, Dacia Sandero, modelul mărcii românești care s-a impus și anul trecut, clasându-se pe locul 2 în clasamentul înmatriculărilor europene, a ocupat primul loc în clasamentul înmatriculărilor din Europa cu 20.790 de unități în primele două luni din 2024. Modelul subcompact de la Dacia a fost urmat pe podiumul lunii februarie de Tesla Model Y, cu 19.760 de unități și Volkswagen Golf, cu 19.490 unități.

 

În lina ianuarie a acestui an, Dacia Sandero a fost liderul clasamentului european, cu 25.038 de unități înmatriculate, fiind urmată de Volkswagen Golf și Toyota Yaris Cross. Până la finalul lunii februarie, au fost înmatriculate 45.835 de exemplare ale modelului Dacia Sandero. Pe poziția a doua s-a clasat Volkswagen Golf, cu 38.053 de unități, iar ultima treaptă a podiumului a fost ocupată de Peugeot 208, cu 34.962 de unități.

Dacia Duster, model produs, deocamdată, exclusiv la Mioveni, ocupă după primele două luni locul 11, cu 26.821 de unități. În același context, celălalt crossover asamblat exclusiv în România, Ford Puma, a fost achiziționat de 25.120 de europeni, fapt ce îl plasează pe locul 14. Probabil că vom vedea o creștere a cererii pentru Dacia Duster, dat fiind faptul că producătorul a deschis comenzile pentru noua generație, iar primele exemplare urmează să ajungă la clienții în vara acestui an.

 

În clasamentul mărcilor, după primele două luni din 2024, Dacia ocupă poziția a opta. Liderul absolut a fost Volkswagen, producătorul german fiind urmat de Toyota, Skoda, Peugeot, BMW, Mercedes-Benz și Audi.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.