valentin-visoiu1-conarg.jpgCompania de construcții Conarg, deținută de omul de afaceri argeșean Valentin Vișoiu, a intrat într-un nou parteneriat cu One United Properties, prin preluarea a 30% din firma dezvoltatoare a proiectului One Băneasa AirPark, ce se va realiza pe foste terenuri ale Romaero.

Conarg a fost cea care a propus One United Properties să participe la licitația organizată de Hidroelectrica, în urma căreia le-au fost adjudecate terenuri cu o suprafață de 1,5 hectare și clădiri ce au aparținut Romaero, din cartierul bucureștean Băneasa. 

Condițiile negociate pentru a intra împreună la licitație au fost ca One United Properties să dețină 70% din afacere, iar Conarg restul de 30%.

Cei doi parteneri l-au avut concurent la licitația Hidroelectrica pe antreprenorul Dan Ștefănescu, proprietarul Gersim Impex, cel mai mare distribuitor de telefoane mobile și tablete din România, însă au câștigat pentru un preț de 4 milioane de euro.

Planul One United Properties și al Conarg este să renoveze clădirile cumpărate, cel mai probabil începând cu 2025, și să rezulte o clădire de birouri cu o suprafață de 4.500 de metri pătrați și un hangar de circa 3.000 de metri pătrați, un proiect cu o valoare de circa 20 de milioane de euro. Hangarul ar putea fi închiriat companiei My Jet. Operatorul aerian My Jet a fost înființat în 2019 de Valentin Vișoiu, însă acum 60% din companie este deținută de o firmă a lui Robert Vișoiu, cunoscut pilot de Formula 2 și fiul lui Valentin Vișoiu (atât Robert, cât și Valentin sunt și piloți de avion), 30% de o firmă a foștilor bancheri Victor Căpitanu și Andrei Diaconescu, fondatorii One United Properties, și 10% de o firmă a lui Cătălin Enache (directorul general al My Jet) și a Georgianei Vidat. My Jet are 6 avioane în flotă: o aeronavă de talie medie Gulfstream G200, deținută de Victor Căpitanu și Andrei Diaconescu, Dan Șucu – proprietarul grupului Mobexpert, Augustin Oancea – proprietarul traderului de energie Tinmar, Iustin Paraschiv – președintele grupului agro-alimentar Carmistin și Valentin Vișoiu, un Cessna 560 Citation XLS+, fabricat în 2013 și pentru 8 pasageri, deținut de Căpitanu, Diaconescu și Șucu, un Cirrus SF Vision Gen2 pentru 6 pasageri și un Cessna CJ+ pentru 5 pasager, ambele aparținând familiei Vișoiu, plus un Cessna Citation CJ2 și un HondaJet AMPG. 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.