cet

Dezafectat de mai multe luni, fostul CET Sud din Pitești, ce are o suprafață de 43 de hectare, va fi transformat din temelii și la propriu și la figurat în următorii ani. În prezent sunt în derulare procedurile pentru obținerea avizelor de demolare. Și, după cum precizează primarul Cristian Gentea, o mare parte din suprafață va fi alocată în viitor unui parc industrial ce va fi realizat în parteneriat public-privat.

Iar Primăria Pitești a făcut deja un prim pas pentru revitalizarea zonei: a aplicat pentru a realiza un parc de panouri fotovoltaice pe o suprafață de șapte hectare din fostul CET Sud. O veste foarte bună în contextul în care importanța energiei verzi este una din ce în ce mai mare.

CET Sud a fost ridicat în perioada 1986-1989, la ordinul lui Nicolae Ceauşescu. Complexul era destinat să funcţioneze pe cărbuni pe baza unei tehnologii revoluţionare şi să alimenteze cu energie termică atât Arpechimul, cât şi Piteştiul.

Complexul era în decembrie 1989 la nivelul de probe tehnologice şi trebuia pus în funcţiune în 1990. Însă, după Revoluţie, nu s-au mai acordat bani de la Guvern şi complexul a ajuns să se degradeze încet-încet. În 2003, fostul CET Sud a fost dat Primăriei Piteşti prin Ordonanţă de Guvern.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.