cet

După ani de zile, procesele dintre Primăria Pitești și Primăria Bradu privind zeci de suprapuneri de terenuri la fostul CET Sud s-au încheiat. Iar fostul CET Sud a fost deja dezafectat. Și, așa cum spunea primarul Cristian Gentea acum câțiva ani, acolo se va face un parc industrial. Iar zona va deveni una foarte atractivă din punct de vedere economic.

”Fostul CET Sud a fost dezafectat. Mai trebuie doar un singur aviz, de la Agenția pentru Protecția Mediului Argeș, estimez că îl vom obține în maximum două săptămâni. Vom face acolo un parc industrial în parteneriat public-privat. Nu am renunțat vreodată la acest proiect major și cu siguranță vom face parcul industrial”, spune Cristian Gentea, primarul Piteștiului.

Între 1986 şi 1989, din ordinul lui Nicolae Ceauşescu, s-a ridicat în comuna Bradu, la doi paşi de Arpechim, un complex energetic uriaş, denumit CET Sud, întins pe 80 de hectare, pentru edificarea căruia au muncit peste 3.000 de oameni. Complexul era destinat să funcţioneze pe cărbuni pe baza unei tehnologii revoluţionare şi să alimenteze cu energie termică atât Arpechimul, cât şi Piteştiul.

Complexul era în decembrie 1989 la nivelul de probe tehnologice şi trebuia pus în funcţiune în 1990. Însă, după Revoluţie, nu s-au mai acordat bani de la Guvern şi complexul a ajuns să se degradeze încet-încet. În 2003, a fost dat Primăriei Piteşti prin Ordonanţă de Guvern.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.