restaurant-ilegal-bransament.jpgSituația unui restaurant care își desfășoară activitatea într-o zonă foarte primitoare din municipiul Pitești (zona străzii Costache Negrii) a intrat în atenția Departamentului Comercial din cadrul SC Apă Canal 2000 SA, datorită consumului de apă redus înregistrat în ultima perioadă. Acesta era apropiat de cel al unui consumator casnic, aproximativ 10 - 12 mc/lună.

Astfel, în cadrul unei acțiuni de control, care s-a desfășurat în ziua de 13.09.2023, echipa Serviciului Control din cadrul societăţii Apă Canal 2000 a identificat prin metode specifice un by-pass prin care se sustrăgea apă din rețeaua publică de distribuție pentru alimentarea bucătăriei restaurantului, a terasei și a barului. 

Agentul economic va fi obligat la plata unei cantități de apă, retroactiv, ținând cont de obiectul activităţii desfășurate și va suporta de asemenea costurile acțiunii de desființare a branșamentului clandestin. Neachitarea facturilor în termenul scadent va conduce la debranșarea de îndată a consumatorului clandestin. Societatea Apă Canal 2000 SA a formulat deja plângere penală împotriva persoanei care a produs prejudiciul și care a săvârșit infracțiunea de furt de apă. 

Pentru reducerea pierderilor din sistemul de alimentare cu apă și pentru descurajarea unor astfel de practici ilegale, SC Apă Canal 2000 SA  va continua verificările atât la agenții economici - consumatori mari, cât și la utilizatorii casnici care înregistrează un consum redus, raportat la situația faptică din teren.

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.