audit_dsvsa_israel.jpg

În ultima perioadă, Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Argeș a fost gazda a numeroase misiuni de audit desfășurate în România de către specialiști din state cu care țara noastră are relații comerciale privind exportul de animale, dar și de alimente.

Chiar săptămâna trecută, joi, 20 iulie, DSVSA Argeș a fost gazda unei noi Misiuni de Audit desfășurată în România, de data aceasta, de către specialiștii medici veterinari israelieni împreună cu specialiștii medici veterinari din cadrul ANSVSA.

În cadrul acestei Misiuni de Audit a fost verificată echivalența controalelor oficiale veterinare privind sănătatea și bunăstarea animalelor desfășurate de către autoritățile competente locale din cadrul DSVSA județene privind exportul de animale vii - bovine pentru creștere sau sacrificare imediată către statul Israel.

În urma auditului efectuat s-a constatat faptul că la nivelul fermelor și centrelor de colectare animale vii - bovine din județul Argeș destinate exportului în Israel se respectă cerințele din Certificatele sanitare veterinare de sănătate agreate de către autoritățile competente israeliene.

De menționat este faptul că județul Argeș este deja un principal exportator de animale vii – bovine către statul Israel, în anul 2022 fiind exportate un număr de 8111 capete, iar în cursul anului 2023 un număr de 4958 capete.

audit_2_dsvsa_arges.jpg

La fel ca și această ultimă misiune de audit realizată în județul Argeș și celelalte misiuni de audit s-au încheiat cu bine, ceea ce reprezintă un avantaj imens pentru agenții economici exportatori din județul Argeș prin faptul că au întărit încrederea partenerilor economici de peste hotare.

Toate aceste numeroase misiuni de audit realizate în județul Argeș la ferme și la unități de procesare alimente de către specialiști din statele cu care avem relații comerciale reprezintă și un mare avantaj pentru agenții economici din județ.

Mai exact, conform principiului, „Paște iarba pe care o cunoști”, tot la fel și agenții economici de peste hotare cel mai probabil vor alege, în urma verificărilor realizate de specialiști din țara lor, să importe animale vii și alimente în principal din județul verificat.

Astfel, având în vedere intensitatea auditurilor realizate în acest sens în Argeș la ferme și unități de procesare alimente și toate încheiate cu bine, cel mai probabil Argeșul va deveni unul dintre principalele județe exportatoare de animale și produse alimentare.

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.