tronson 5Firma italiană WeBuild, ce realizează tronsonul 5 (Curtea de Argeș-Pitești) din viitoarea autostradă Sibiu-Pitești este criticată de către Asociația Pro Infrastructură pentru ritmul slab al lucrărilor la tronsonul lung de 30,35 kilometri. Reprezentanții asociației au fost la finalul săptămânii trecute în Argeș și au filmat cu drona întreg tronsonul.

”În iulie vă spuneam că suntem foarte dezamăgiți de progresul în teren și de atitudinea antreprenorului general, WeBuild, unul din cei doar câțiva pe care-i considerăm serioși. La final de an, șantierul este cât-de-cât în grafic dar este loc de (mult) mai bine. De exemplu, italienii de la WeBuild au în obligații întocmirea documentației pentru relocările de utilități dar invocă o ordonanță abrogată care, spun ei, li s-ar aplica și ar pasa responsabilitatea la stat. Au pierdut procesul în primă instanță însă au făcut apel. Așa că, până la noi ordine, stâlpii LEA tronează în mijlocul autostrăzii. În octombrie, CNAIR a raportat un stadiu fizic oficial de 23,70% la un an după emiterea ordinului de începere lucrări din 01.09.2021. În prezent, după ce vedem din dronă, s-a ajuns la 26-28%. Constructorul nu are voie să nu respecte generosul termen contractual de 4 ani de execuție. Una peste alta, un an mediocru pe acest șantier ca ritm al lucrărilor”, precizează reprezentanții Asociației Pro Infrastructură.

Pentru 2023 sunt speranțe că ritmul lucrărilor pe acest tronson important va crește mult. Iar cei de la WeBuild mai au o provocare: în februarie vor începe și lucrările la tronsonul 3, unul dintre cele mai dificile, în lungime de 37,4 kilometri. Altfel spus, compania WeBuild are de realizat 68 de kilometri din viitoarea autostradă Sibiu-Pitești. Lucrările la tronsonul 5 trebuie finalizate până în toamna lui 2025, în timp ce la tronsonul 3 termenul este cel târziu până la finalul lui 2026.

tronson 5 01

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.