autostrada

Deși este cel mai scurt dintre cele cinci secțiuni ale viitoarei autostrăzi Sibiu-Pitești, având doar 9,86 kilometri, tronsonul 4 Tigveni-Curtea de Argeș este și cel mai dificil, având pe traseu 12 poduri, pasaje și viaducte, mai lung fiind un tunel de 1,35 kilometri ce va fi realizat în zona de traversare a dealului Momaia din Argeș.

Surse autorizate din cadrul CNAIR au confirmat pentru FinanciarPress.ro că lucrările de proiectare merg foarte bine și vor fi gata înainte de termenul de 16 luni asumat prin contractul semnat în noiembrie 2021 de către Porr, firma austriacă ce a câștigat licitația. Concret, lucrările ar urma să înceapă cel târziu în martie 2023, adică înainte cu minimum o lună de termenul preconizat. Valoarea contractului este de 1,678 miliarde lei fără TVA, finanțarea fiind asigurată din fonduri europene.

Termenul de finalizare al tronsonului 4 Tigveni-Curtea de Argeș este de 44 de luni, adică cel târziu în primăvara anului 2027.

Primele zeci de angajări pentru șantierul viitorului tronson 4 vor fi făcute în toamna acestui an.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.