tronson 5În urmă cu câteva zile, FinanciarPress.ro scria că lucrările la tronsonul 5 (Curtea de Argeş-Piteşti) al viitoarei autostrăzi Sibiu-Piteşti nu au început încă, deşi autorizaţia de construcţie a fost emisă încă din 17 iunie a.c.

Am stat de vorbă cu prefectul Emilia Mateescu pentru a ne explica motivul pentru care încă nu au început lucrările la acest tronson important. „În prezent, antreprenorul elaborează Proiectul Tehnic care urmează să fie avizat în cadrul Consiliului Tehnico-Economic al CNAIR. Ordinul de începere va fi dat după aprobarea Proiectului Tehnic de către verificatorii tehnici atestaţi”, spune prefectul Emilia Mateescu.

Contractul pentru realizarea tronsonului 5, în lungime totală de 30,35 kilometri, a fost semnat anul trecut, în mai 2020, câştigătoare fiind firma italiană Astaldi. Valoarea contractului se ridică la 1,7 miliarde lei fără TVA.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.