SibiuPitesti.jpg

 

Tronsonul scos la licitaţie de către Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere va avea o lungime de 37,4 km şi durata contractului va fi de 12 luni de proiectare şi 45 de luni de execuţie. Acesta este cel mai scump tronson al autostrăzii ce va lega centrul şi vestul ţării de reţeaua europeană de autostrăzi, valorând circa 5,3 miliarde lei (un miliard euro), bani proveniţi din fonduri europene nerambursabile prin Programul Operaţional Infrastructură Mare. Termenul de depunere a ofertelor de către constructori este de 10 decembrie, conform CNAIR, iar în ipoteza în care nu vor exista contestaţii, semnarea contractului va avea loc în luna mai a anului viitor.

Conform SEAP - Sistemul Electronic de Achiziţii Publice – durata contractului este de 133 luni, dintre care 14 luni reprezintă perioada de proiectare, 59 de luni perioada de execuţie şi 60 de luni perioada de garanţie a lucrărilor. Astfel, acest tronson ar putea fi pus în funcţiune în peste cinci ani, în cazul în care nu vor exista contestaţii la finalul procedurii de achiziţie publică. Totuşi, datele de la SEAP nu corespund cu datele de la CNAIR, conform cărora durata contractului va fi de 12 luni de proiectare şi 45 luni de execuţie, adică peste patru ani va putea fi pusă în funcţiune.

Dacă nu vor exista contestaţii pentru procedura de achiziţie publică există posibilitatea ca secţiunea 3 din autostrada Sibiu-Piteşti să fie gata în cinci ani. Dar problema intervine atunci când se vor depune contestaţii, care pot fi închise chiar şi după câţiva ani, lucru ce ar putea pune în aşteptare începerea lucrărilor la secţiunea Cornetu – Tigveni din autostrada Sibiu – Piteşti.

Fiind cel mai scump tronson din Autostrada Sibiu – Piteşti, acesta ar putea declanșa o luptă grea a constructorilor pentru câştigarea contractului şi un lung şir al contestaţiilor.

Secţiunea scoasă la licitaţie de CNAIR va cuprinde 95 de poduri şi pasaje, un tunel cu două galerii independente în lungime de 1,7 km/galerie, nod rutier Cornetu şi Nod rutier Văleni, ecoduct în zona localităţii Călineşti.

 

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.