CraiovaPitesti.jpg

Pe circa 55,7 km între Craiova și Slatina se lucrează în prezent la drumul expres DX12 Craiova - Pitești. Imagini din dronă și de la sol prezentate de Compania de Autostrăzi ilustrează mobilizarea constructorilor și zonele de pe traseu unde drumul de mare viteză a început să prindă contur. Mai exact, pe drumul expres DX12 Craiova - Pitești (112 km în total) se lucrează pe tronsoanele 1 și 2, de la Craiova la Slatina. Pe sectoarele 3 și 4 contractele de proiectare și de execuție au fost atribuite către românii de la UMB, însă nu s-a semnat încă nimic pe fondul contestațiilor depuse după licitație. „Pe șantierul Drumului Expres Craiova - Pitești, Tronsonul 1, km 0+000 - km 17+700, se execută lucrări precum realizare terasamente, forare, cofrare, armare și betonare structuri, îmbunătățire teren de fundare, etc”, scrie CNAIR. „Tronson 2. Acest tronson este executat de Asocierea SA&PE Construct SRL - Spedition UMB SRL - Tehnostrade SRL - Consitrans SRL și este împărțit în 2 loturi. Cele 2 loturi au o lungime totală de aproximativ 40 km iar stadiul fizic actual al construcției depășește 20%”, anunță compania.

Licitații și contestații

Drumul expres Craiova - Pitești este împărțit în patru loturi, are o lungime totală de 121 de km, prevede câte două benzi pe sens de câte 3,5 metri lățime fiecare, fără bandă de urgență, acostamente de câte 1,5m pe fiecare parte și o bandă mediană cu separator lată de 3 metri. Licitațiile pentru cele 4 loturi aferente drumului expres Craiova - Pitești au fost lansate încă din iulie 2017, dar doar Tronsoanele 1 și 2 au fost până acum contractate. Tronsoanele 3 și 4 au fost contestate, iar procedura lansată de CNAIR a fost infirmată în instanță încă din 2018. Cele două au fost relicitate, iar căștigătorul la licitație a venit la finalul lunii iunie - UMB. Contractele încă nu au fost semnate din cauza contestațiilor.

 

 

 

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.