sorescuÎn perioada 7-19 iulie, specialiştii din cadrul DSVSA Argeş au controlat 92 de agenţi economici. Este vorba de 51 de unităţi de industrie alimentară, 8 magazine alimentare, 13 unităţi de comerţ ambulant şi 20 producători privaţi de produse lactate. „Am aplicat 10 amenzi în valoare de 12.000 lei. Ca neconformităţi, aş menţiona nerespectarea normelor sanitar-veterinare privind întreţinerea spaţiilor de prelucrare şi depozitare”, spune Sorin Sorescu (foto), directorul DSVSA Argeş.

O veste foarte bună este legată de faptul că cele patru ferme din judeţ afectate de pesta porcină încep să îşi reia activitatea. „Una dintre cele patru ferme deja lucrează, a doua fermă va popula începând cu luna august. Ferma cea mai mare va începe popularea în septembrie-octombrie. Sperăm ca şi ferma de la Costeşti să populeze în acest an. Începem să ne redresăm pe partea aceasta economică de creşterea porcinelor.”, a precizat Sorin Sorescu.

Prefectul Emanuel Soare a ţinut să remarce activitatea foarte eficientă a directorului DSVSA Argeş: „Deşi am avut cele mai mari focare de pestă porcină, am reuşit să le eliminăm pe toate. Îl felicit pentru modul în care gestionează situaţia, în special în domeniul pestei porcine”.

CONTACT

E-mail: office@financiarpress.ro