daciaPandemia de coronavirus a afectat masiv şi industria auto din România. Din cauza faptului că a avut închisă uzina de la Mioveni timp de mai multe săptămâni, Dacia a înregistrat o scădere masivă a producţiei în ultimele două luni.

Conform datelor furnizate de către ACAROM (Asociaţia Constructorilor de Automobile din România), în perioada martie-aprilie 2020, la Dacia au fost produse un număr de 18.448 autoturisme.

Așa cum era de așteptat, scăderea producţiei la Dacia în ultimele 2 luni este una însemnată, comparativ cu perioada precedentă a anului trecut, de la 60.486 la 18.448 de autoturisme.

Cele 18.448 autoturisme, cel mai probabil, au fost produse în primele două săptămâni din martie. Dacia a anunţat întreruperea producţiei la uzinele din Mioveni din data de 17 martie până pe 5 aprilie, în contextul pandemiei de coronavirus. Pe data de 2 aprilie, compania menţiona că prelungeşte perioada de întrerupere a activităţii de producţie la uzinele Dacia de la Mioveni, "în acord cu partenerii sociali" şi "în contextul propagării virusului COVID-19 la nivel global şi al evoluţiei crizei sanitare", producția de automobile fiind reluată abia în data de 04.05.2020.

Așadar, comparativ cu perioada similară a anului trecut, producţia de la Dacia a scăzut de peste trei ori în ultimele două luni din cauza pandemiei de coronavirus comparativ cu perioada similară din 2019, fapt ce aduce pierderi masive pentru companie 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.