daciaPandemia de coronavirus a afectat masiv şi industria auto din România. Din cauza faptului că a avut închisă uzina de la Mioveni timp de mai multe săptămâni, Dacia a înregistrat o scădere masivă a producţiei în ultimele două luni.

Conform datelor furnizate de către ACAROM (Asociaţia Constructorilor de Automobile din România), în perioada martie-aprilie 2020, la Dacia au fost produse un număr de 18.448 autoturisme.

Așa cum era de așteptat, scăderea producţiei la Dacia în ultimele 2 luni este una însemnată, comparativ cu perioada precedentă a anului trecut, de la 60.486 la 18.448 de autoturisme.

Cele 18.448 autoturisme, cel mai probabil, au fost produse în primele două săptămâni din martie. Dacia a anunţat întreruperea producţiei la uzinele din Mioveni din data de 17 martie până pe 5 aprilie, în contextul pandemiei de coronavirus. Pe data de 2 aprilie, compania menţiona că prelungeşte perioada de întrerupere a activităţii de producţie la uzinele Dacia de la Mioveni, "în acord cu partenerii sociali" şi "în contextul propagării virusului COVID-19 la nivel global şi al evoluţiei crizei sanitare", producția de automobile fiind reluată abia în data de 04.05.2020.

Așadar, comparativ cu perioada similară a anului trecut, producţia de la Dacia a scăzut de peste trei ori în ultimele două luni din cauza pandemiei de coronavirus comparativ cu perioada similară din 2019, fapt ce aduce pierderi masive pentru companie 

CONTACT

E-mail: office@financiarpress.ro