Virgil_Baciu1.jpg

 

Virgil Baciu, primarul comunei Corbi și candidat PMP la funcția de președinte al Consiliului Județean Argeș, se află de mai mulți ani într-un conflict deschis cu Obștea Moșnenilor Poienărei condusă de Radu Hortopan. Această obște deține o pădure în satul Poienărei din comuna Corbi, iar în ultimii ani s-a tăiat masiv din acest ,,plămân verde” al localității.

Conflictul, însă, dintre cele două părți a început de la modul cum se exploatează masa lemnoasă, drumul fiind pur și simplu arat de buștenii târâți  până la locul încărcării în camioane, care oricum nu respectă limitele de tonaj.

Acest drum a fost modernizat în urmă cu mai mulți ani, o parte prin asfaltare, iar cealaltă parte prin pietruire, pentru ca oamenii să ajungă mai ușor la proprietățile lor. De menționat este faptul că până în momentul în care Virgil Baciu a ajuns primar drumul cu pricina era aproape impracticabil, doar anumite categorii de autovehicule putând urca în satul Poienărei.

Acum, însă, drumul riscă să ajungă în forma inițială, iar de aici a plecat și supărarea primarului Virgil Baciu, care a arătat în repetate rânduri abuzurile celor care exploatează pădurea Obștii Moșnenilor Poienărei, privind modul de transport al materialului lemnos, căci despre tăieri, acest fapt nu intră în competența sa pentru a se pronunța privind legalitatea lor.

Văzând opoziția făcută de primarul Virgil Baciu asupra modului de exploatare a materialului lemnos pe drumurile comunei, reprezentanții Obștii Moșnenilor Poienărei au acționat în instanță Primăria Corbi și implicit pe primarul Virgil Baciu pretinzând faptul că drumul le aparține.

Ieri, însă, când primarul Baciu a mers la fața locului cu un expert din cadrul OCPI desemnat de instanță în procesul amintit, au găsit o altă firmă care exploata materialul lemnos din pădurea Obștii Moșnenilor Poienărei în același mod, al bătăii de joc față de domeniul public al localității, cu bușteni târâți pe drum și cu materialul lemnos depozitat necorespunzător.

Patronul firmei care exploata materialul lemnos cumpărat de la Obștea Moșnenilor a spus că președintele Obștii, Radu Hortopan, i-a sugerat că poate să tragă lemnele târâș din pădure.

virgil_baciu2.jpg

Așa se face că primarul Virgil Baciu a sunat imediat la 112 pentru a semnala toate aceste aspecte. La fața locului s-au deplasat atât reprezentanți ai Poliției, cât și ai Gărzii Forestiere care acum cercetează  legalitatea tăierilor și modalitatea de exploatare a materialului lemnos vândut de Obștea Moșnenilor Poienărei.

,,Noi avem o problemă cu Obștea Moșnenilor din Corbi. Ei revendică drumul ca fiind proprietate privată. Noi avem o expertiză, în momentul de față suntem în instanță pe această speță. Expertiza este realizată de un expert din cadrul OCPI, desemnat de instanță. Ieri, însă, când ne-am dus la fața locului, m-am luat cu mâinile de păr când am văzut cum era drumul și cum erau lemnele pe acolo depozitate. Am încercat să aflu cine exploatează. Președintele Obștii mi-a spus că nu mai are nicio treabă că a vândut materialul lemnos la firma respectivă. Am sunat și la Ocolul Silvic Domnești să întreb unde trebuia să fie rampa, autorizația de exploatare pentru că la noi (nr. la Primărie) nu s-a înregistrat nimic și trebuia să se înregistreze și la noi. Am sunat și la 112. Au venit la fața locului atât reprezentanți ai Poliției, cât și ai Gărzii Forestiere și au început cercetările. Poliția a constatat problema cu drumul care era distrus. Este clar că lemnele nu trebuiau transportate târâș, pentru că așa se distruge drumul.

În urma scandalului a venit la fața locului și Hortopan care îmi arăta semne obscene.

În tot acel proces miza lor este să poată exploata cât mai mult lemn, fără să se gândească și la ceilalți oameni care beneficiază de acel drum.

Cel care exploata a spus că președintele Obștii i-a spus să tragă lemnele târâș”, ne-a declarat primarul Virgil Baciu.

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.