Semnul_intrebarii.jpg

Dreapta politică în Argeș pare mai fărâmițată ca oricând. Ambițiile și orgoliile celor de pe partea dreaptă a scenei politice se pare că au întrecut orice limită principială!

După cum deja se știe, primarul comunei Corbi, Virgil Baciu a intrat în cursa pentru câștigarea președinției Consiliului Județean Argeș din partea PMP. Edilul – șef din Corbi s-a alăturat PMP din poziția de independent, după ce în anul 2017 a fost exclus din PNL de vechea conducere. Însă, cu toate acestea, Virgil Baciu nu a ezitat să susțină în repetate rânduri PNL. Cel mai concludent exemplu în acest sens fiind ultimele alegeri, cele prezidențiale, unde Virgil Baciu a susținut candidatul PNL, respectiv Klaus Iohannis.

Revenind la alegerile care vor urma, peste doar câteva luni, cele locale, așa cum spuneam, primarul comunei Corbi a anunțat că va candida pentru funcția de președinte al CJ Argeș din partea PMP. Ca o paranteză, Virgil Baciu a spus din urmă cu aproximativ doi ani că nu va mai candida pentru un nou mandat de primar la Corbi, fiind de concepție că 2 mandate sunt suficiente pentru un primar.

Totodată, și-a mai anunțat candidatura pentru președinția C.J. Argeș și Ion Mînzînă din partea PSD, actualul vicepreședinte al instituției pe care vrea să o conducă.

Date fiind aceste două nume intrate deja în cursa pentru câștigarea președinției CJ Argeș, Ziaruldinmuscel.ro a inițiat un sondaj de opinie ce se desfășoară online pe pagina de Facebook a publicației.

Acest sondaj de opinie a scos la iveală două mari surprize: procentul destul de mare obținut până în momentul de față (sondajul fiind în curs de realizare) de primarul Virgil Baciu (62%), având în vedere că Mînzînă are o adevărată armată în spate, și anume efectivul de partid, iar cea de-a doua surpriză vine de la un lider PNL Argeș care a votat cu  candidatul PSD la acest sondaj.

Liderul PNL Argeș care a votat cu candidatul stângii în cadrul sondajului menționat este Florentin Popa, secretarul general al PNL Argeș, deși celălalt candidat măsurat în acest sondaj aparținea unei formațiuni politice de dreapta. Oare cetățenii Argeșului ce să mai înțeleagă din toate aceste jocuri?

florentin_popa.jpg

Curios lucru, ce va zice Ludovic Orban, președintele PNL, cel care îndemna liberalii să pună ,,parul” pe pesediști, când va auzi că un lider al PNL Argeș nu a pus ,,parul” pe pesediști, ci votul? Și Klaus Iohannis ce va zice (a cărui campanie la prezidențiale s-a bazat pe mesaje anti PSD)?

Așadar, iată că și în momentul de față USL mai funcționează pe alocuri în județul Argeș.

Sigur, putem înțelege supărarea secretarului general al PNL Argeș pe primarul Virgil Baciu, aceștia având în vara anului trecut câteva conflicte. Dar să ajungi să votezi cu candidatul PSD în condițiile în care te dai mare liberal este, totuși,... prea mult.

Între timp, însă, Florentin Popa și-a anulat votul după ce primarul Virgil Baciu a făcut publică postarea. Cel mai probabil, secretarul general al PNL Argeș nu și-a dat seama că se poate vedea cine a votat și cum, tot la fel cum și alți liberali care au votat cu Virgil Baciu, între timp și-au anulat votul.

Alături de secretarul general al PNL Argeș au mai votat cu candidatul PSD și primarul comunei Oarja, care se pare că a plecat de la PNL spre PSD și un consilier local PNL din Corbi.

CONTACT

E-mail: office@financiarpress.ro