vasile_sava.jpg

În anul 2018, inspectorii Curții de Conturi au descoperit adevărate găuri negre în bugetul Primăriei Albeștii de Argeș. Neregulile descoperite de aceștia au fost făcute în timpul fostului primar Vasile Sava, cel care a sfidat atât legea, cât și orice simț al responsabilității față de banul public.

De altfel, Vasile Sava, se pare că a văzut bugetul local al comunei ca pe o avuție proprie sau, mai bine zis, ca pe un izvor de bunăstare. Și nu vorbim de o bunăstare a cetățenilor comunei Albeștii de Argeș, ci o bunăstare a unui grup restrâns, apropiat de Vasile Sava.

Spunem acest lucru având în vedere neregulile descoperite de inspectorii Curții de Conturi la Primăria Albeștii de Argeș, ce însumează prejudicii imense la bugetul local.

Mai exact, pe lângă debitele neîncasate de la populație privind taxele și impozitele locale, inspectorii Curții de Conturi au mai descoperit și două nereguli extrem de grave. Este vorba despre contractarea unui număr de 120 de abonamente de telefonie mobilă ce erau plătite din bugetul local. Un număr extrem de mare având în vedere că numărul salariaților din Primărie, la vremea respectivă, era de aproximativ 30 de persoane. Prejudiciul constatat de inspectorii Curții de Conturi pentru această faptă se ridică la aproximativ 500 de milioane de lei vechi.

# Asfaltări făcute pe hârtie

sava.jpg

O a doua neregulă constatată de inspectorii Curții de Conturi se referă la niște asfaltări făcute doar pe hârtie în anul 2012. Cu alte cuvinte, Primăria Albeștii de Argeș a achitat firmei Gecor aproximativ 2 miliarde de lei vechi pentru lucrări neexecutate, conform raportului de control realizat de inspectorii Curții de Conturi.

În spatele acestei firme se spune că era fostul senator PSD, Cătălin Voicu, partid din care face parte și Vasile Sava, fost primar al comunei Albeștii de Argeș.

# Recuperarea prejudiciului, urmărit îndeaproape de inspectorii Curții de Conturi

După descoperirea acestor găuri negre în bugetul comunei Albeștii de Argeș, inspectorii Curții de Conturi au impus actualei conduceri a Primăriei să demareze procedurile pentru recuperarea prejudiciului.

Astfel, în ceea ce privește contractarea numărului impresionant de abonamente de telefonie mobilă, actuala conducere a Primăriei Albeștii de Argeș a ales să sesizeze Parchetul pentru a se elucida cu adevărat acest caz ce pare a fi științifico-fantastic. Curios este faptul cine erau ceilalți beneficiari, în afară de angajații Primăriei, ale acestor abonamente.

Iar în ceea ce privește asfaltările fictive făcute de firma Gecor, conducerea Primăriei Albeștii de Argeș a ales să acționeze această firmă în instanță pentru recuperarea prejudiciului.

Chiar dacă aceste nereguli au fost descoperite în anul 2018, inspectorii Curții de Conturi au venit la sfârșitul anului trecut în control la Primăria Albeștii de Argeș pentru a verifica dacă au fost duse la îndeplinire măsurile impuse de aceștia privind recuperarea prejudiciului.

Întrebat despre acest control al inspectorilor Curții de Conturi efectuat la sfârșitul anului trecut pentru a se verifica dacă au fost demarate procedurile pentru recuperarea prejudiciului, actualul primar, Gabriel Popa, ne-a spus că se află în proces cu firma Gecor pentru recuperarea prejudiciului de 2 miliarde lei vechi. Iar cât privește prejudiciul format din numărul imens de abonamente de telefonie mobilă, actualul primar al comunei Albeștii de Argeș ne-a spus că pe lângă plângerea formulată la Parchet se vede nevoit să-l acționeze în instanță și pe Vasile Sava pentru recuperarea celor 500 de milioane de lei vechi.

Așadar, se anunță vremuri tulburi pentru fostul primar al comunei Albeștii de Argeș, Vasile Sava.

CONTACT

E-mail: office@financiarpress.ro