hotel_primarie.jpgVedem deseori cum investiții de interes public sunt făcute de mântuială fără ca autoritățile să ia măsuri. Asta pentru că foarte mulți oficiali percep acel ,,parandărăt” de la constructori și astfel constructorul este obligat să facă rabat de la calitate.

Numai că, în rândurile ce urmează o să vă prezint un caz mai aparte, unde constructorii au făcut rabat de la calitate, însă autoritățile locale au refuzat să semneze recepția la terminarea lucrărilor, semn că în sfârșit putem spera la o normalitate.

Mai exact, luni, 12.08.2019, ar fi trebuit să aibă loc recepția lucrărilor de modernizare a căminului Colegiului Economic Maria Teiuleanu din curtea Inspectoratului Școlar. Numai că, reprezentanții Primăriei Pitești au refuzat să semneze procesul verbal de recepție pentru că o parte din lucrările de la acest obiectiv nu sunt conforme. ,,Dușurile, scurgerile, faianța, tocurile ușilor - toate sunt făcute de mântuială”, spune viceprimarul Sorin Apostoliceanu, care a fost la fața locului.

# Tupeul anumitor constructori întrece orice limită

Deși termenul de finalizare era în luna mai, iată că și așa constructorii nu au realizat lucrările conforme. Modernizarea căminului ,,Maria Teiuleanu” a fost realizată de o asociere de firme formată din S.C. Valah Construct, S.C. Selca  și S.C. Cons Instal Pro 2000.

De precizat este că primele două firme sunt cunoscute ca fiind abonate la banul public. Prima firmă, S.C. Valah Construct, este deținută de soțul directoarei Regiei Autonome Județene de Drumuri Argeș, Alina Nicolau. Această firmă, deși nu are logistica necesară, câștigă numeroase licitații publice privind lucrări de modernizare drumuri și iată că și construcții diverse.

A doua firmă din această asociere, S.C. Selca a avut și are numeroase contracte cu Primăria Pitești. Chiar de curând a semnat mai multe contracte cu Primăria Pitești, în urma licitațiilor organizate, pentru reabilitarea  mai multor străzi, contracte ce se ridică la suma de aproximativ 5 milioane lei.

,,S-a suspendat recepția. O să le facem adresă să remedieze ce nu este în regulă: scurgerile, faianța, îmbinările, etc. După care, reluăm procedura. Mai este o factură de plată și până nu se remediază ce nu este în regulă, nu plătim.

Mai sunt și niște geamuri pe care cei de la I.S.U. le-au considerat neconforme privind securitatea la incendiu. Trebuiesc geamuri armate în loc de geamuri normale la intrarea în casa scării. După ce vor fi înlocuite și acelea, apoi reluăm recepția.

Să o spunem pe de-a dreptul, lucrările sunt făcute de mântuială și nu am putut în niciun caz să facem recepția la așa ceva. Sunt convins că vor remedia problemele. Au lucrat extraordinar de bine până au ajuns la finisajele din băi. Acolo este dezastru”, a declarat pentru ,,Financiarpress.ro”  viceprimarul municipiului Pitești, Sorin Apostoliceanu.

Nu putem să nu ne întrebăm dacă acești constructori făceau astfel de lucrări la ei acasă sau la privați, oare în aceeași batjocură erau făcute sau când vine vorba de banul public lucrurile se schimbă? Oare celelalte lucrări publice executate de acești constructori au fost făcute în aceeași batjocură, dacă au avut tupeul să se prezinte la o recepție cu lucrări făcute de mântuială, așa cum a spus viceprimarul Sorin Apostoliceanu?

Valoarea contractului pentru reabilitarea acestui obiectiv este uriașă: 5.313.971,21 lei inclusiv TVA. În urma reabilitării, cele 96 de camera, care existau inițial, au fost transformate în:

-        2 apartamente pentru persoane cu dizabilități , dotate cu grup sanitar propriu, adaptat

-        64 de camere cu grup sanitar propriu ;

-        15 apartamente cu bucătărie și grup sanitar propriu;

-        3 camere pentru pedagogi;

-        1 sală conferințe;

-        1 sală lectură;

4 spălătorii, uscătorii, călcătorii (câte una pe fiecare nivel).

CONTACT

E-mail: office@financiarpress.ro