tudosoiu.jpgPrimăria Pitești trebuie să plătească 110 miliarde lei vechi firmei SC Orentex SRL, care în 2003 a construit un bloc de locuințe în Găvana III. Reprezentanții Primăriei i-au retras atunci autorizația de construcție, începând un proces în instanță, care s-a sfârșit extrem de nefavorabil pentru municipalitate. Din păcate, pentru că funcționarii au amânat plata sumei uriașe de bani, acum Primăria trebuie să plătească și 138.000 lei drept cheltuieli de executare silită. Consilierul local Narcis Sofianu a propus în ședința de azi, când s-a aprobat o rectificare bugetară pentru plata unei părți din suma de 11 milioane lei, formarea unei comisii de analiză pentru găsirea vinovaților.

Mai mult, consilierul Dumitru Tudosoiu a pus și problema informării, aleșii locali fiind puși în fața faptului împlinit. "Gustul amar este că nu suntem informați, măcar în ceasul al 12-lea, să ni se spună că am pierdut procesul! De ce trebuie să trăiesc chestiuni de genul acesta? Voi vota (n.r. rectificarea bugetară) dar cine greșește, să plătească", a spus Tudosoiu.

Președintele de ședință, consilierul PSD Cătălin Costescu s-a exprimat și el în sensul găsirii vinovaților. "Trebuie să-și asume cineva, pentru că salariile s-au făcut enorm de mari! De 110 miliarde făceam o școală, o grădiniță, ceva! De ce să ne asumăm noi, pentru ce sunt plătiți cei din executiv?", a spus Costescu.   

CONTACT

E-mail: office@financiarpress.ro