pnl_psd.jpgAni de-a rândul în Argeș nu a existat opoziție. PNL a mers la braț cu PSD în județul Brătienilor pe vremea când liberalii argeșeni au fost conduși de Ion (Iani) Popa. Acum, însă, când situația s-a schimbat, iar PNL Argeș este condus de unul dintre cei mai înrăiți opozanți ai PSD, Adrian Miuțescu, ies la rampă acei așa ziși liberali care în trecut au avut relații contractuale cu instituțiile statului din Argeș conduse de PSD.  

Ați observat în ultima perioadă cum un grup de tineri, recent excluși din PNL Argeș, s-au activat și au devenit dintr-o dată foarte vocali și activi pe internet. Bineînțeles, nu să facă opoziție PSD-ului, ci doar să-l atace pe Adrian Miuțescu, cel care le-a tăiat craca de sub picioare. Nu i-am văzut pe acești tineri atât de activi în campaniile electorale trecute în care să atace PSD-ul. De ce? Poate că explicația o s-o găsiți în rândurile ce urmează.

Mai exact, la începutul acestei luni, 7 membri au fost excluși din PNL Argeș, la propunerea BPL Pitești, aceștia făcând parte din organizația municipală a PNL Pitești. Numai că, dacă până în acel moment niciunul dintre  cei șapte nu se remarcase printr-o acțiune politică memorabilă, iată că dintr-o dată o parte dintre acești membri excluși din PNL și-au adus aminte cât de liberali sunt ei.

Deși PNL Argeș, sub conducerea lui Miuțescu, a obținut la ultimele alegeri un procent istoric și un număr record de voturi, o parte dintre acești membri excluși atacă activitatea politică a președintelui PNL Argeș, prevestind un viitor sumbru pentru organizația județeană. Sigur, nu o fi Miuțescu cel mai bun președinte al PNL Argeș, însă, dacă discutăm în mod obiectiv, pe rezultate, observăm că organizația județeană a PNL, condusă de Miuțescu și-a dublat procentul față de alegerile anterioare, când PNL Argeș era condus de Iani Popa. Nu i-am văzut, pe vremea lui Iani Popa, pe acești membri, care au devenit foarte virulenți după excluderea din PNL,  să critice conducerea partidului pentru rezultatele rușinoase pe care le-a obținut PNL Argeș în acea perioadă. Însă poate acesta este și scopul lor, ca PNL Argeș să obțină rezultate slabe. Spunem acest lucru având în vedere o relație contractuală dintre firma unui fost membru PNL Pitești, recent exclus, și Primăria Pitești. O relație contractuală care ridică mari semne de întrebare, dar care totodată, ne dă și un răspuns la o întrebare care ne macină de multă vreme: de ce în Argeș câștigă doar PSD?

# Contract cu dedicație de la Primăria Pitești pentru un membru PNL?

dumitru_moise_pnl.jpgS-a tot vorbit că unul dintre cei șapte membri excluși recent din PNL Argeș a avut în trecut relații contractuale cu instituțiile statului conduse de PSD. Numai că, precum ,,Toma necredinciosul”, până nu am văzut, nici nu am crezut. Așadar, am început să săpăm în acest sens până ce am ajuns în anul 2016, un an prosper pentru Dumitru Moise, unul dintre cei șapte excluși din PNL Argeș.

m1.pngm2.pngm3.pngm4.pngMai exact,  după cum puteți vedea în imaginile alăturate, am găsit un Proces Verbal de recepție al unei lucrări atribuită de Primăria Pitești mai multor firme, aflându-se printre acestea și firma lui Dumitru Moise, S.C. Green Building Structure S.R.L. Din documentele respective ne dăm seama că este vorba de o reabilitare termică a unei clădiri ce aparține Școlii Gimnaziale ,,I.L. Caragiale”.  Valoarea întregului contract este de aproape 5 miliarde de lei vechi, însă nu știm exact cât i-a revenit dintre acești bani firmei S.C. Green Building Structure, condusă de Dumitru Moise, unul dintre cei mai liberali dintre liberali. Însă, conform site-ului ,,www.hartabanilorpublici.ro” această firmă apare în anul 2016 cu două contracte de lucrări publice: unul în valoare de 77.890 lei din 24 iulie, iar celălalt în valoare de 321.952 lei, din 4 octombrie. De menționat este că ambele contracte apar ca fiind achiziții directe, ceea ce ne face să  credem că lucrarea a fost dată cu dedicație. Nu am fi avut nimic de obiectat dacă lucrarea era atribuită prin licitație deschisă, unde criteriile de atribuire sunt altele, printre care și prețul cel mai scăzut.

CONTACT

E-mail: office@financiarpress.ro