Georgescu_SEDC_Mioveni.jpgIeri, la Mioveni, consilierii locali s-au întrunit în ședință pentru a hotărî dacă prelungesc cu încă trei luni mandatul lui Viorel Ciobanu în funcția de director general al S.C. Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni SRL, dar și pentru înființarea unei noi societăți, având în vedere că legislația impune ca anumite compartimente să fie administrate de entități distincte.

La începutul ședinței, primarul Ion Georgescu s-a declarat nemulțumit de activitatea lui Viorel Ciobanu în funcția de director general al societății Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni (SEdC Mioveni), acesta fiind și principalul motiv pentru care perioada de prelungire a mandatului în funcția de director general a fost atât de scurtă, de doar 3 luni.

Primarul i-a reproșat lui Viorel Ciobanu că nu se ocupă de societate așa cum trebuie și că ține 300 de oameni pe salariu minim pe economie, fără să mărească productivitatea pentru a putea acorda măriri salariale.

,,I-am dat 3 luni și este ultimul mandat pe care i-l mai dau. Este ultimul mandat al lui ca director general la SEdC Mioveni. Nu o fac din patimă sau din dușmănie. El nu se ocupă de societate, chiar dacă l-am rugat mereu. Dacă stau lângă el face, dacă nu, pleacă.

Dacă vreți să îi dați mandat pe 1.000 de ani o puteți face. Nu este societatea mea, este a orașului Mioveni și a dumneavoastră. O îngroapă. Dacă nu o îngroapă să mă înjurați. Are o problemă gravă: nu pune oamenii la muncă. Mergeți înăuntru să vedeți că sunt birourile acelea înțesate. Nu poate să-i scoată de acolo. Nu i-am cerut să-i dea afară, ci să-i pună la muncă. Să-i scoată în stradă că avem nevoie de oameni. Avem nevoie de specialiști. Nu putem să ținem 300 de oameni cu salariul minim pe economie. Nu putem să facem performanță cu 300 de oameni plătiți cu salariu minim pe economie. Domnul Ciobanu este bun de lider de sindicat. Nu am avut altă variantă mai bună la vremea respectivă.

Deci, puteți să-i dați mandat pe o mie de ani, dar barca ia apă. Personalul de specialitate este îmbătrânit și nimeni nu mai vine la noi pe salariu minim pe economie. Trebuie să facem ceva. Dacă nu găsim o soluție de redresare, dacă nu mărim salariile la muncitori, SEdC Mioveni în 1 – 2 ani se închide. Cei învârstă se pensionează, iar tinerii ne pleacă. De venit, nu mai vine nimeni.

Trebuie să stau zilnic după el (nr. Viorel Ciobanu). Și nu este numai el în situația aceasta. Mai sunt și alții din conducere, iar eu nu pot să stau tot timpul după ei. (...)

Trebuie să înțelegem că TESA nu există fără muncitori. Suntem mulți cu mapa și puțini cu sapa”, le-a spus primarul Ion Georgescu consilierilor locali, întruniți în ședință.

Critica însă nu a fost una distructivă, ci una constructivă pentru că inclusiv primarul Ion Georgescu l-a chemat să ia cuvântul pe Viorel Ciobanu pentru a-și spune punctul de vedere.

,,Discuția nu este chiar atât de simplă. Am ținut societatea sub control. Dumneavoastră spuneți că nu ne implicăm. Avem 57 de compartimente și nu este foarte ușor să conduci. Anul trecut am avut 2,3 miliarde profit plus 1,7 miliarde terenurile pe care le-am dat la Primărie, adică 4 miliarde. Am încercat la spații verzi să vă comunicăm suprafața cosită în fiecare zi pentru că ne reproșați că nu cosim. Cosim destul de mult, indiferent de condițiile climatice, chiar și la 35 de grade. Sigur, este loc de mai bine, dar există și limita salariului de încadrare”, a spus Viorel Ciobanu, directorul SEdC Mioveni.

În replică, primarul i-a spus că nu îl interesează profitul, mai ales că acesta se impozitează și se dă la stat.

,,Nu mă interesează profitul. Niciodată nu m-a interesat profitul. Sigur, trebuie să avem un profit, dar unul mic. Noi trebuie să avem servicii de calitate, nu profit. Profitul se impozitează și o parte îl dăm la stat”, a replicat primarul orașului Mioveni, Ion Georgescu.

CONTACT

E-mail: office@financiarpress.ro