duster.jpgAnul Centenarului Marii Uniri a fost un bun prilej pentru unii primari de a sifona banii publici pe diverse acțiuni, multe dintre acestea de tip parastas, fără ca acțiunile respective să-și atingă cu adevărat obiectivul. Și la ora actuală sunt foarte mulți care nu știu ce reprezintă Centenarul Marii Uniri, dar aceasta este o altă discuție despre care am mai scris.

Deși credeam că nu mai avem ce să scriem despre acest subiect, mai exact despre felul cum s-au cheltuit sume importante de bani publici cu prilejul Centenarului Marii Uniri, iată însă că încă mai apar diverse informații care mai de care mai uluitoare și care întrec orice limită a bunului simț și al respectului față de cetățean, de cel care te-a ales.

Concret, astăzi vorbim de Primăria Țițești, condusă de primarul Gheorghe Savu, care în anul 2018, a achiziționat un autovehicul Duster.

Până aici am putea spune că nu este nimic anormal, dar felul cum a fost motivată această achiziție nu numai că ne jignește inteligența, însă relevă faptul că inițiatorul acestui proiect de hotărâre nu dă doi bani pe consilierii locali.

Duster_titesti.pngMai exact, conform Hotărârii anexate, Primăria Țițești a achiziționat un autovehicul Duster ,,pentru realizarea în principal a manifestărilor, acțiunilor și proiectelor de aniversare a Centenarului României și a Primului Război Mondial”.

Iată însă o motivație uluitoare a acestei achiziții destul de costisitoare pentru bugetul local al comunei Țițești, motivație care întrece orice limită a imaginației privind sfidarea alegătorilor și mai grav a consilierilor locali.

Sigur, foarte mulți edili și-au cumpărat astfel de autovehicule din banii primăriilor, însă nu au venit cu astfel de motive privind achiziția acestora.

Dar minunile acestei achiziții de la Țițești nu se opresc aici. Coincidență sau nu, deși acest Duster este achiziționat din taxele și impozitele cetățenilor, așa cum îi place domnului primar Gheorghe Savu să spună, numărul de înmatriculare este unul preferențial, reprezentând anul de naștere al primarului, mai exact 69. Sigur, poate acesta a fost numărul (a se citi poziție) care le-a picat cetățenilor din Țițești, iar noi jurnaliști răi îl bănuim pe primarul Savu, căruia îi place să spună tot timpul că este foarte chibzuit în ceea ce privește cheltuira banului public.

Deși mașina a fost cumpărată în principal pentru realizarea ,,manifestărilor, acțiunilor și proiectelor de aniversare a Centenarului României și a Primului Război Mondial, Dusterul respectiv a mai fost văzut în unele seri și în Mioveni, în apropierea blocului fostei secretare a Primăriei Țițești, Cristina Miu, după cum se poate vedea în imaginile de mai sus.  Nu știm însă la ce manifestări o fi participat primarul Gheorghe Savu noaptea în zona respectivă, dar poate cine știe, prezența sa în acea zonă o fi fost legată tot de unire.

CONTACT

E-mail: office@financiarpress.ro