Starda_noroi_principal.jpgMai multe publicații locale au semnalat în ultima perioadă numeroase abateri ale dezvoltatorilor imobiliari din Pitești. Într-o țară normală sau într-un oraș normal, aceste abateri pe lângă faptul că nu trebuiau să existe, autoritățile statului aveau obligația să intervină pentru a fi remediate. Numai că, la noi în Pitești, cel puțin sub administrația Ionică, unii dezvoltatorii imobiliari au făcut ce au vrut pe domeniul public, fără ca Primăria Pitești să-i sancționeze sau să le impună să remedieze situația. 

Un astfel de caz este pe strada Constantin Rădulescu Motru, din Găvana, lângă Lidl (zona Bere), unde se construiește un ansamblu rezidențial care ridică mari semne de întrebare din punct de vedere urbanistic, dar acesta este un alt subiect pe care îl vom trata în perioada următoare. 

Acest dezvoltator imobiliar a adus strada Constantin Rădulescu Motru într-un stadiu deplorabil, aidoma unei ulițe dintr-un sat uitat de lume. Acest lucru a fost semnalat și de noi în urmă cu câteva zile în articolul ,,BĂTAIE DE JOC! O stradă din Pitești, transformată în uliță de un dezvoltator imobiliar”.

Totodată, locuitorii din acea zonă au făcut numeroase sesizări la Poliția Locală Pitești, însă fără niciun rezultat. Această stradă arată și mai deplorabil, după cum puteți vedea în imaginile alăturate, mai ales după ploaia din această dimineață.  Deși Poliția Locală s-a deplasat la fața locului de mai multe ori, iată că strada arată din ce în ce mai rău, semn că aceștia ori nu-și îndeplinesc sarcinile de serviciu, ori le este frică să sancționeze constructorul și să-l oblige să curețe strada. 

strada3n.jpgAstfel, dacă până acum locuitorii zonei respective erau obligați să suporte praful creat din cauza pământului de pe stradă, iată că acum, în urma ploii, oamenii din zonă, cât și copiii care merg la școală trebuie să se deplaseze prin noroaie pentru că autoritățile statului pur și simplu dorm. 

strada2n.jpgMulți piteșteni își pun acum speranța în Sorin Apostoliceanu, viceprimarul municipiului Pitești, cu atribuții de primar, după ce Cornel Ionică a fost demis de prefect. Mulți cred că Sorin Apostoliceanu, fiind mai tânăr, va avea o altă viziune în ceea ce privește dezvoltarea armonioasă a orașului. 

Acum, rămâne de văzut dacă se vor schimba cu adevărat lucrurile în acest oraș, care odată devenise etalon pentru multe administrații locale, din punct de vedere al dezvoltării.

CONTACT

E-mail: office@financiarpress.ro