Primarie_Calinesti.jpgÎn ziua de azi, pentru mulți funcționari publici, furtul a devenit o adevărată artă. Acest lucru reiese și din ultimele rapoarte ale Curții de Conturi unde putem vedea numeroase bugete locale prejudiciate prin diverse mijloace. Dar nu peste tot se întâmplă așa. Iată că mai avem și cazuri unde bugetele locale sunt prejudiciate în mod clasic, direct de la sursă.

Astfel, la Primăria Călinești, condusă de primarul Gheorghe Ionescu, inspectorii Curții de Conturi au descoperit anul trecut lipsa unei sume importante de bani din casieria instituției. 

"A fost cosntatată o lipsă în numerar, în valoare de 93.534 lei, urmare verificării activității de casierie desfășurată la nivelul UATC Călinești în perioada 01.01.2017 – 20.08.2018.

În timpul misiunii de audit reprezentanții entității auditate au procedat la stabilirea întinderii prejudiciului adus bugetului local al unității administrativ – teritoriale ca urmare a deficienței constatate, operațiune din care a rezultat că suma certă a acestuia este de 101.009 lei, din care 93.534 lei debit, reprezentând lipsa nejustificată de numerar din casierie, provenită din perioada 01.01.2017 – 20.08.2018 și 7.475 lei majorări de întârziere.

Prejudiciul adus bugetului local al UATC Călinești, reprezentând lipsa nejustificată de numerar din casierie a fost recuperat în totalitate de la gestionarul Cioboată Mircea, care, prin măsuri voluntare a depus suma menționată la casieria UATC Călinești”, se arată în ultimul raport al Curții de Conturi. 

Iată, așadar, o tehnică mai veche clasică de prejudiciere a bugetelor locale. Sigur aici poate fi vorba și de o neglijență în serviciu, dar suma aceasta destul de însemnată ridică mari semne de întrebare. 

CONTACT

E-mail: office@financiarpress.ro