primaria-babana.jpgDeși primarul comunei Băbana, Bebe Ivan, se vaită cu ,,șapte guri” că localitatea sa este una din cele mai sărace comune din județul Argeș, chiar și din țară, observăm cu uimire că la capitolul prejudicii aduse banului public, descoperite de inspectorii Curții de Conturi la entitățile auditate anul trecut, Primăria Băbana se află pe primul loc din județ, conform raportului Curții de Conturi Argeș din anul 2016.

Mai exact, din cele 69 de instituții publice din Argeș, care au fost verificate anul trecut de Curtea de Conturi, Primăria Băbana apare cu cel mai mare prejudiciu adus banului public, care s-ar putea transforma chiar și într-o urmărire  penală, având în vedere suma colosală descoperită de inspectorii Curții de Conturi, plătită ilegal de reprezentanții Primăriei. 

  Astfel că, potrivit raportului întocmit de reprezentanții Curții de Conturi, la capitolul ,,sumele estimate ale abaterilor constatate la nivelul entităților verificate” din județul Argeș, în anul 2016, Primăria Băbana apare cu un prejudiciu de aproape 14 miliarde  lei vechi. Este drept că această sumă cuprinde și penalitățile calculate plăților ilegale, dar și așa prejudiciul efectiv  comis de reprezentanții Primăriei Băbana este destul de însemnat. Peste jumătate din acest prejudiciu, de aproape 14 miliarde lei vechi, a fost descoperit la obiectivul de investiții „Canalizare si epurarea apelor uzate menajere comuna Băbana, județul Argeș”.

Inspectorii Curții de Conturi susțin că ,,s-a plătit nelegal, către S.C. SILVER TRADING S.R.L. Pitești, suma totală estimativă de 765.423 lei, reprezentând contravaloarea actualizării valorii situaţiilor de lucrări aferente obiectivului de investiții „Canalizare si epurarea apelor uzate menajere comuna Băbana, județul Argeș”, în dezacord cu prevederile legale.

În timpul misiunii de audit, entitatea auditată a stabilit întinderea prejudiciului la nivelul sumei de 765.423 lei, din care 554.212 lei reprezintă actualizarea preţului din situaţiile de lucrări în dezacord cu prevederile legale și 211.211 lei majorări de întârziere”.

Cealaltă parte a prejudiciului de la Primăria Băbana a fost calculată în baza unor ,,cheltuieli de personal”  și  ,,bunuri și servicii” acordate angajaților Primăriei în mod nelegal. 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.