dumitru_nistor.jpgIoana Jenica Dumitru, primarul orașului Ștefănești, continuă dezvăluirile despre cei din administrația locală care au devenit peste noapte mari moșieri. După ce în primul episod primarul orașului Ștefănești a prezentat cazul consilierului local Virgil Gorgoi, cel care a și condus destinele orașului după Revoluție, timp în care a devenit un adevărat latifundiar, acum iată că a venit rândul unui alt moșier din Ștefănești. Mai exact, este vorba de preotul Dumitru Nistor, fost primar al orașului Ștefănești. Această față bisericească, care încă nu a cunoscut smerenia, se pare că s-a ghidat în viață după alte învățături și a ales să fie sărac cu sufletul pentru a moșteni Ștefăneștiul. 

jenica_dumitru.jpg,,Un popă din Ștefanesti dă lecții de proprietate ministrului de Finanțe. 

Scoate bani din... groapă seacă.. Desigur, azi are onoarea la mine pe fb, căci ziarele le cumpără el pe toate-inegalabilul ex-primar și încă preot-Dumitru Nistor.

Venit de la Vedea, sat Izvoru cu pământ doar în buletin, a devenit proprietar a nu mai puțin de 1 milion mp de teren. Si a inceput de la doar... 500 mp. 

Asadar, a reușit să găsească niște buni samariteni care să-i doneze fictiv niște terenuri cu care tot el îi împroprietărise. Însă făcea și el acte creștinești. 

Așa a ajuns fratele secretarei sale, și amanta să dețină zeci de terenuri la Fitotron, deși nu trecuse niciodată prin Ștefanești. Timpul trecea, averea sporea direct proporțional cu dușmanii. Zicea el. 

Așa a ajuns să-și spoiască singur casa cu ulei și a dat vina pe inamicii politici. Nimeni nu l-a crezut pentru că stilul de "pictură în ulei" pe perete era al preotului care arunca agheasma din busuioc. Mai târziu, s-a reclamat la ISCIR că are cazan de țuică, din aceleași considerente. Ca să nu-și iasă din mână, a dat din pădurea altora câte 3 ha fiecărei parohii din oraș, iar celei unde este paroh, vreo 15 ha. 

Are o rețea de spionaj bine pusă la punct, de la vânzătoarea de pătrunjel din piață și pănă la omul care-l slugărește în curte. Acum câțiva ani a fost traversat de ideea că trebuie să fie șef de casă de cultură. A pierdut în fața Cristinei Popa, doctor în economie și a făcut de atunci alergie la Centrul Cultural Ștefănești, creat de mine, neavând nicio remușcare când 3 miliarde jumatate s-au dus în anul Centenarului la el la parohie și nu a fost în stare să aducă o factură de 10 lei, iar ceilalți preoți si copiii talentați s-au uitat lung cum banii necheltuiți s-au dus dintr-o ambiție și răutate politică în excedent bugetar.

Ca să-și mai facă mâna, revinde locuri de veci cu 100 lei groapa cu un singur locatar, mai scapă de pământurile din poza alăturată precum Baba Dochia de cojoace, punând terți să i le vândă și cântă în strună PSD-ului când vine vorba de bazaconii, vezi slujba ținută de 1 Decembrie singur în fața monumentului”, a scris primarul Ioana Jenica Dumitru pe contul său de Facebook.proprietati_nistor.jpg

Sursă foto: Facebook (Ioana Jenica Dumitru)

CONTACT

E-mail: office@financiarpress.ro