GABRIEL-BRATU-invatamant_dual.jpgFost PDL-ist înrăit, Gabriel Bratu se pare că nu a avut nicio problemă în schimbarea bărcii politice. Ba mai mult, dacă pe vremea PDL-ului i se spunea ,,generalul”, iată că și PSD-iștii îi acordă aceeași atenție cuvenită. Am putea spune că în noua barcă politică, Bratu a fost primit direct pe funcția de căpitan de vas, având în vedere funcțiile primite de când deține carnet de membru PSD. 

După ce a condus aproximativ un an Centrul Cultural Mioveni, Bratu a fost numit director, în urmă cu câteva luni, la o altă instituție de cultură, dar de data aceasta de rang județean, la Centrul de Cultură Brătianu, mai exact la Vila Florica din Ștefănești. 

Dar se pare că Bratu nu s-a mulțumit doar cu atât de la PSD și a mai căutat și alte funcții prin sacul roșu a lui Moș Crăciun, asta după ce a spus toate poeziile învățate de domnia sa, în special ode, mai marilor conducători. 

Așa se face că, Gabriel Bratu, fost inspector școlar general pe vremea PDL-ului, va mai primii în curând încă o funcție, venită cu dedicație de la Ministrul Educației Naționale, semn că fostul ,,general” al PDL-ului și-a negociat funcția direct la București și nu a mai discutat cu amărâții ăștia din Argeș, că UNU este Gabriel Bratu, se știe...!

Mai exact, Bratu a fost desemnat chiar de Ministrul Educației Naționale să coordoneze viitorul ,,Centru de Excelență pentru Formarea Profesională în Sistemul Dual” care se va înființa în acest an la Mioveni, la Liceul Tehnologic Construcții de Mașini . 

# Importanța noii instituții pe care o va conduce Gabriel Bratu

Acest Centru pentru Formare Profesională în Sistemul Dual este vital pentru județul Argeș, având în vedere că foarte mulți oameni de afaceri din județ, mai ales cei care activează în domeniul industriei, s-au plâns de nenumărate ori că nu mai gasesc forță de muncă calificată. 

Învătământul profesional dual este înscris în sistemul de învățământ de stat gratuit, fiind susținut de Ministerul Educației Naționale. Tinerii care aleg să învețe o meserie în acest sistem beneficiază, față de programele obișnuite ale ministerului și de un sistem bursier privat. Însă cel mai mare avantaj pe care agenții economici îl oferă este pregătirea tehnică direct în companii și prioritate în accesarea unui loc de muncă după cei trei ani de studiu.

Învățământul dual permite elevilor înscrişi la o școală profesională de stat să îşi formeze cunoştinţele practice în mediul real de muncă oferit de companii, să se familiarizeze cu mediul de muncă direct în firma care are nevoie de competențele elevului, ceea ce reprezintă un important avantaj la începutul vieții profesionale.

Concret, scopul acestui proiect este de a îmbunătăți corelarea dintre oferta învățământului profesional și tehnic și nevoile de dezvoltare socio - economică la nivel județean sau local, prin implicarea materială a agenților econimici în realizarea învățământului dual. 

În ceea ce privește coordonarea acestui centru de către Gabriel Bratu, lăsând răutățile la o parte, trebuie să-i recunoaștem calitățile profesionale ale acestuia, dar și experiența sa în conducerea învățământului argeșean.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.