judecatorie

Consiliul Superior al Magistraturii a votat în unanimitate în această săptămână excluderea judecătorului Dumitru Dumitru Daniel din magistratură. Împotriva deciziei se poat face recurs la Înalta Curte în termen de 15 zile de la comunicare. Judecător la Judecătoria Pitești, Dumitru Dumitru Daniel a șocat o țară întreagă în mai 2020, când a decis să îl lase în libertate pe Antonio Stoica, un pedofil care și-a abuzat sexual fetița în vârstă de doar 6 ani. Judecătorul Dumitru Dumitru Daniel l-a condamnat la închisoare cu suspendare pe pedofil pe 27 mai 2020. Sentința prevedea că pedofilul nu avea dreptul să se apropie de locuință. Numai că la o zi de la condamnare Antonio Stoica s-a dus acasă, încâlcând decizia instanței. Procurorii au cerut firesc înlocuirea controlului judiciar cu arest, numai că același Dumitru Dumitru Daniel a decis în mod absolut halucinant că nu se impune o măsură mai severă. De abia după două luni, la apelul procurorilor, Curtea de Apel Pitești l-a condamnat pe pedofil definitiv la cinci ani de închisoare cu executare.

Judecătorul Dumitru Dumitru Daniel este la a treia abatere, după cum ne-au confirmat surse judiciare. În 2007, acesta a primit avertisment de la CSM după ce a refuzat în repetate rânduri mai multe dosare ce îi fuseseră repartizate. Acum opt ani, același magistrat a fost sancționat cu reducerea pe trei luni a 20% din salariu pentru exercitarea funcției cu rea credință sau gravă neglijență.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.