gaitan

Unul dintre cei mai apreciați chirurgi de la Spitalul Județean Argeș, Andrei Gaitan face de cinci ani naveta București-Pitești. Și în toată această perioadă, a făcut mai multe cereri către conducerea spitalului pentru a i se acorda o locuință de serviciu, fără să primească vreun răspuns. Într-o postare publicată pe Facebook joi 7 iulie, doctorul Andrei Gaitan acuză că la Spitalul Județean Argeș locuințele de serviciu se dau pe ”pile” și chiar vine cu un exemplu relevant în acest sens. Postarea sa a devenit rapidă, cu mii de aprecieri, distribuiri și comentarii.

”Lucrez de 5 ani la Spitalul Județean de Urgență Pitești și tot de atâta timp fac naveta, zilnic, între București și Pitești. Mă trezesc la ora 4:30 și străbat cei mai bine de 200 de km dus-întors, zilnic, pentru a fi prezent la această unitate medicală strălucitoare. În acești 5 ani am cheltuit o mică avere pe drum și chirie, că să nu mai zic de oboseala care se acumulează stând prin stații.

Operez la Super Spitalul de Urgență Pitești cazuri relamente grele, cu risc mare. Am făcut operații ce nu s-au mai practicat în Argeș. Prin prisma muncii mele, Spitalul încasează deconturi de zeci și sute de milioane. Într-o lume normală, cu oameni sănătoși la cap, toate aceste lucruri ar conta. Oamenii puși să managerieze Spitalele ar fi interesați de viață angajaților... fie ei medici, asistente, infirmiere, brancardieri sau portari... Pe vremea când am terminat specialitatea și m-am angajat, era o lege...sau mai bine zis un mit...o legendă urbană ( am ajuns să aflu mai târziu) care spunea că primești o primă de încadrare și un apartament de serviciu, temporar. În 5 ani, conducerea de geniu a minunatei unități medicale, nu a reușit să rezolve această problema, nici chiar după 4-5 cereri redactate de mine în acest sens, la care, nici până în ziua de azi nu am primit răspuns. Am aflat că epidemioloaga spitalului, un personaj angajat de 2-3 luni, tocmai a primit apartament. Nu e MINUNAT?! Asta însemna management performat și de calitate. Punând în balanță un chirurg care îți aduce bani de 5 ani, cu criterii de performată ridicată și epidemiologul care abia a trecut pragul spitalului...îl alegi pe cel din urmă”, acuză doctorul Andrei Gaitan.

FinanciarPress.ro a încercat să ia un punct de vedere managerului Adriana Molfea legat de acuzele primite, însă aceasta nu a răspuns la mesajul trimis.

 

 

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.