visoiu

De peste doi ani, la Curtea de Apel Bucureşti se judecă recursul din notoriul dosar Publitrans, dosar ce s-a lăsat în primă instanţă în februarie 2020 cu 11 condamnări cu executare, inclusiv pentru fostul primar Tudor Pendiuc şi pentru omul de afaceri Valentin Vișoiu.

Iar la ultimul termen derulat zilele trecute, magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au luat o serie de decizii ce nu sunt favorabile inculpaţilor din dosar. Astfel, instanţa a respins ca neîntemeiată cererea de efectuare a unei expertize grafoscopice, formulată de către Emanuela Pendiuc, precum şi solicitarea acesteia de a primi ordonanţa de atribuire a identităţii protejate a martorului Veritas şi a suportului optic ce conţine declaraţia acestuia.

Instanța a respins ca neîntemeiată și cererea prin care fostul primar Tudor Pendiuc solicita desecretizarea celor patru note informative ale Serviciului Român de Informaţii. Judecătorii Curții de Apel Pitești au respins ca neîntemeiată și cererea de audiere a martorilor Sofianu Narcis Ionuţ şi Diaconescu Adrian Sorin, formulată de către același Tudor Pendiuc.

Magistrații au respins ca neîntemeiată și cererea de reaudiere a martorului cu identitate protejată Veritas şi a martorului Cătălin Badea, formulată către omul de afaceri Valentin Vișoiu.

Următorul termen al procesului va fi pe 30 iunie.

În februarie 2020, Tudor Pendiuc a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti la 8 ani de închisoare cu executare (pentru luare de mită şi abuz în serviciu), iar Emanuela Pendiuc, la 5 ani de închisoare cu executare (complicitate la luare de mită şi spălare de bani), sentinţa nefiind definitivă. Conform procurorilor DNA, Ema Pendiuc ar fi primit drept mită un apartament în Bucureşti de la Valentin Vişoiu, condamnat în primă instanţă la 7 ani şi 8 luni de închisoare cu executare.

În februarie 2017, martorul sub acoperire „Veritas” a fost audiat la Tribunalul Bucureşti, declaraţiile sale contrazicând afirmaţiile din 2016 ale Emei Pendiuc, prin care aceasta declara că omul de afaceri turc Inal Cagri i-ar fi fost iubit şi i-ar fi dat o parte dintre banii pentru apartamentul cumpărat de la Valentin Vişoiu.

Întrebat în februarie 2017 dacă între Inal Cagri și Emanuela Pendiuc a existat vreo relație, „Veritas” a răspuns: „Din câte știu eu, între Inal Cagri și Ema Pendiuc nu a existat nicio relație. Inal Cagri nu a dat niciun ban Emei Pendiuc, cu niciun titlu. În toamna lui 2014 Inal Cagri mi-a povestit despre Ema Pendiuc la Pitești”.

 

 

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.