politiaUn abuz revoltător al unor poliţişti argeşeni s-a încheiat în această primăvară, după aproape 12 ani de tergiversări şi procese. Ilie Stanciu, un poliţist ieşit la pensie acum câţiva ani, trebuie să plătească în solidar cu IPJ Argeş nu mai puţin de 123.000 lei unui bărbat care a fost bătut crunt în septembrie 2009. Curtea de Apel Piteşti a păstrat în această primăvară sentinţa dată de Judecătoria Râmnicu Vâlcea în octombrie 2020, sentinţa fiind definitivă. Poliţistul bătăuş a primit şi trei ani de închisoare cu suspendare.

 

Iniţial, Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş şi Tribunalul Argeş au dat NUP în acest caz dramatic. Însă Răzvan Constantinescu şi Gheorghe Ionescu, avocatul său, au continuat lupta cu autorităţile statului român

 

Răzvan Laurenţiu Constantinescu, bărbatul bătut de trei ori într-o singură zi, câştigă pentru a doua oară bătălia cu autorităţile române. Statul român i-a plătit 12.000 de euro în toamna lui 2016, ca urmare a unei hotărâri CEDO emise acum cinci ani. Ca urmare a loviturilor aplicate de patru poliţişti, bărbatul a suferit inclusiv o fractură de femur. Din cauza suferinţelor îndurate şi a revoltei faţă de tergiversarea cazului, Răzvan Constantinescu a emigrat acum şase ani în Anglia împreună cu soţia şi copilul.

 

Conform actelor de la dosar, pe 2 septembrie 2009, la Poliţie a fost sesizat faptul că în faţa unui bloc din Piteşti erau două persoane care făceau gălăgie, posibil în stare de ebrietate, dintre care una era Răzvan Laurenţiu Constantinescu, pe atunci în vârstă de 40 de ani. Au venit cei de la Poliţia Locală, dar au primit refuzul lui Constantinescu de a se legitima, după care au intervenit poliţiştii de la Secţia 3 Piteşti.

 

I s-a cerut să meargă la Secţie, însă Constantinescu a refuzat. Poliţiştii au folosit gaz lacrimogen împotriva lui şi l-au băgat cu forţa în maşină.

 

Ajuns la secţie, Răzvan Constantinescu a fost bătut atât de către agenţii care l-au însoţit, cât şi de către alţi agenţi. Lăsat să plece după ce a fost amendat, , Răzvan Laurenţiu Constantinescu „a fost ajuns din urmă de poliţişti, care au folosit din nou un spray iritant – lacrimogen pe care i l-au îndreptat spre faţă, l-au pus la pământ şi l-au lovit cu pumnii şi picioarele, iar trecătorii de pe stradă le spuneau poliţiştilor să înceteze să-l mai lovească. Unul dintre aceşti doi poliţişti i-a prins piciorul contra trotuarului supraînălţat şi l-a lovit până i-a provocat o fractură de femur.”

 

Supus mai multor intervenţii chirurgicale, internat timp de două săptămâni, victima a avut nevoie, conform raportului de expertiză medico-legal, de patru luni de îngrijire medicală.

 

 

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.