poluareSubprefectul Emanuel Soare are reacţie legat de problema miilor de PET-uri ce plutesc în barajul de la Sătic (despre care FinanciarPress.ro a scris pe larg săptămâna trecută), ca şi a mirosurilor puternice din diferite cartiere din Piteşti. Drept urmare, subprefectul Soare l-a convocat la Prefectură pe comisarul şef al Gărzii de Mediu Argeş.

 

„Am vrut să văd dacă Comisariatul Argeș al Gărzii de Mediu este la curent cu aceste situații și dacă sunt activități în derulare în sensul identificării cauzelor și rezolvării lor. În această perioadă, Garda de Mediu efectuează o serie de acțiuni împreună cu primăriile municipiilor din județ pentru identificarea și înlăturarea tuturor depozitelor necontrolate de deșeuri și, de asemenea, pentru a identifica și contacta proprietarii terenurilor pe care se identifică deșeuri.

 

În contextul unei legislații care nu permite autorităților locale să intervină pentru a ecologiza terenurile aflate în proprietate privată, se caută soluții pentru identificarea celor mai rapide măsuri pentru ca deșeurile identificate să poată fi eliminate. Problematica mirosurilor persistente identificate în mai multe zone ale orașului este cunoscută, comisarii gărzii de mediu efectuând mai multe investigații în zonele respective, precum și la depozitul de deșeuri de la Albota, posibila sursă generatoare a acestora.

Chiar dacă depozitul respectă legislația în vigoare, iar procedurile specifice se desfășoară la standarde de calitate, dimensiunea acestuia, apropierea de oraș, intervalele de timp la care se operează asupra deșeurilor, toate contribuie la crearea unui disconfort cetățenilor, disconfort care nu poate fi ignorat sau tolerat”, spune subprefectul Emanuel Soare.

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.