poluare saticImagini revoltătoare pe malul lacului de acumulare Sătic din comuna Rucăr. Tone de PET-uri plutesc pe lac fără ca cineva să ia vreo măsură, dezastrul ecologic fiind evident. Şi, deşi imaginile au fost făcute publice pe o reţea de socializare încă din 16 martie, nici până acum Primăria Rucăr, Garda de Mediu Argeş şi Direcţia Apelor Argeş-Vedea nu au luat vreo măsură. Contactat telefonic, Alexandru Vîjan, comisarul-şef al Gărzii de Mediu Argeş ne-a spus că va lua legătura în perioada următoare cu cei de la Direcţia Apelor Argeş pentru a curăţa zona. Alexandru Vîjan mai spune că este dificil de luat măsuri, pentru că PET-urile sunt aruncate de-a lungul lacului şi apoi se acumulează într-o zonă. Denis Dumitru, unul dintre cei care au constatat dezastrul ecologic de la Sătic, a trimis deja joi 24 martie o sesizare către Garda de Mediu Argeş.

 

Conducerea Direcţiei Apelor Argeş-Vedea spune că „în cazul de față, lacul de acumulare Sătic, nu se află în administrarea ABA Argeș-Vedea, iar conform Legii Apelor responsabilitatea întreținerii revine administratorului. Prezența gunoaielor în cursurile de apă și în lacurile de acumulare nu este rezultatul activităților de gospodărire a apelor. Deși în statutul instituției noastre nu este prevăzută în mod expres această atribuție, depunem eforturi constante și susținute pentru curățarea malurilor și albiilor, activități care ne îngreunează și încetinesc munca și care presupun costuri foarte mari”. În cazul de la Sătic, Hidroelectrica este administratorul lacului.

 

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.