SorinSorescuDSV.jpeg

DSVSA Argeș, instituție condusă de dr. Sorin Sorescu, a efectuat recent o acțiune de control în zona Rucăr - Dâmbovicioara, în vederea verificării modului de comercializare al produselor alimentare de origine animală și nonanimala de către producătorii particulari.

Astfel, au fost controlați un număr de cinci producători particulari care  comercializau direct către consumatorul final produse alimentare de origine animală și nonanimală. Pentru nerespectarea condițiilor sanitare veterinare de comercialziare a produselor alimentare toți producătorii particulari verificați au fost sancționați contravențional conform HG 984/2005 cu modificările și completările ulterioare, cu amenzi în valoare totală de 6 000 lei.

Cu această ocazie s-a constatat prezența la vânzare a unor băuturi declarate sucuri naturale din fructe (aproximativ 35 litri), cu aspect organoleptic necorespunzător (culoare improprie fructului declarat, aspect filant la turnare, recipienți neigienizați), pentru care s-a procedat la confiscarea și denaturarea acestora. Cantitatea de 8 kg produse carne (cârnați și afumături), fără elemente de identificare și comercializate în condiții improprii, a fost de asemenea confiscată și denaturată.

În zona peșterii Dambovicioara, echipele DSVS Argeș au verificat doi operatori economici, unul cu profil de activitate comercializarea în standuri, chioșcuri, piețe a conservelor din fructe și legume fabricate în unitatea proprie, altul cu același profil de activitate dar pentru produse de cofetărie-patiserie (ciocolată de casă, fursecuri), de asemenea fabricate în unitatea proprie. Produsele aflate expuse la comercializare nu erau etichetate sau eticheta era incompletă, lipsind denumirea produsului, producătorul, data fabricației, termenul de valabilitate. Pentru aceste abateri operatorii economici au fost sancționați contravențional conform HG 984/2005 cu modificările și completările ulterioare, cu amenzi în valoare totală de 20 000 lei.

 

 

 

 

 

 

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.