inquietoLuni 8 februarie, judecătorii Curţii de Apel Napoli l-au condamnat definitiv la 14 ani de închisoare pe italianul Nicola Inquieto, italianul acuzat că a spălat banii Camorrei la Piteşti, unde îşi făcuse un imperiu imobiliar. În primă instanţă, în mai 2019, Tribunalul Napoli îl condamnase la 16 ani de închisoare pentru asociere cu Camorra, dar sentinţa a fost atacată cu apel.

Nicola Inquieto a venit la Piteşti în aprilie 2004 şi a construit un adevărat imperiu imobiliar, cu sute de apartamente şi terenuri, deţinând şi cel mai modern centru spa din Argeş, la a cărui inaugurare a venit şi primarul de atunci Cornel Ionică, acesta lăudându-l mult. Nicola Inquieto  a fost arestat în primăvara lui 2018.  După cum spun procurorii italieni, Inquieto (46 de ani) aparţine clanului mafiot Casalese şi, în particular, facţiunii lui Michele Zagara. Nicola Inquieto deţinea una dintre cele mai luxoase vile din Piteşti.

Cele nu mai puţin de 148 de familii care au plătit apartamentele vândute la Piteşti de firma lui Inquieto SC Daniela Construcţii (aflată, în insolvenţă) aşteaptă şi o decizie a Curţii de Apel Napoli legat de ridicarea sechestrelor pe cele 148 de apartamente. Pe rolul instanţelor italiene au fost  deschise şi de către administratorul judiciar şi acţiuni în care se cere ridicarea sechestrelor pe cele 148 de apartamente.

Procurorilor le-a atras atenţia şi faptul că în 2009, la doar 5 ani după ce Inquieto se mutase în România, conform informaţiilor obţinute de la OCPI Argeş, acesta apărea ca proprietar al 79 de apartamente (dintre care 76 în 2 blocuri construite de firma sa), al unei vile în care locuia, şi al unui teren.

Anchetatorii au strâns numeroase documente privind tranzacţiile făcute în şi din conturile Italy Construcţii, firmă înfiinţată de Nicola Inquieto pe 1 noiembrie 2004, la doar trei săptămâni după ce intrase în România, descoperind inclusiv că de la bancomatele din Italia au fost retraşi între 2005 şi 2007 peste 96.000 de euro din contul firmei din România a lui Inquieto.

Nicola Inquieto mai are un dosar pe rol, la Judecătoria Piteşti, fiind judecat pentru ucidere din culpă, după ce pe şantierul său de la Piteşti a murit în 2016 un tânăr care lucra pe o macara neautorizată.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.