asfaltatoriConsiliul Concurenţei a prezentat miercuri 3 februarie bilanţul activităţii pe anul trecut. Autoritatea de concurenţă a finalizat 13 investigaţii privind încălcarea Legii concurenţei, cu una mai puţin faţă de 2019. Din acestea, 85% au fost cazuri de înțelegeri de tip cartel.

În topul investigaţiilor Consiliului Concurenţei s-a aflat cea în urma căreia cinci companii din Argeş au fost amendate în total cu aproximativ 468.000 euro pentru trucarea licitației privind reabilitarea străzilor din Pitești.

După doi ani de cercetări şi audieri, Consiliul Concurenţei a finalizat în toamna lui 2020 investigarea licitaţiei din Piteşti în cazul căreia existau suspiciuni că cinci asfaltatori ar fi făcut o înţelegere între ei pentru eliminarea concurenţei. Şi totul pentru a câştiga lucrări de asfaltare a 13 străzi, în valoare de 5,6 milioane lei, bani puşi la bătaie de Administraţia Domeniului Public Piteşti. Licitaţia a fost anulată după ce au apărut suspiciunile. Aşa cum Financiarpress.ro  a prezentat în premieră la vremea respectivă, cei cinci asfaltatori au fost amendaţi în total cu 468.000 de euro, iar unii dintre ei au recunoscut că au făcut o înţelegere pentru eliminarea concurenţei.

Investigaţia a vizat o posibilă înţelegere între companiile Construct  Steel  Market SRL, Construcţii Drumuri şi Lucrări de Artă SRL, Comesad Drumuri SRL, General Trust Argeş SRL şi Selca SA, cu scopul de a elimina concurenţa dintre ele în cadrul licitaţiei pentru asfaltarea a 13 străzi din Piteşti, licitaţie împărţită în cinci loturi.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.