DaciaPlatforma.jpg

 

Înmatriculările de autoturisme noi au scăzut cu 52% faţă de perioada similară a anului trecut la 6.000 de unităţi potrivit datelor Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) şi centralizate de APIA. Dincolo de declinul puternic al pieţei, sunt mărci de volum care au înregistrat scăderi de circa 75% precum Dacia sau Volkswagen, sau alte branduri care au crescut puternic.

Ford România a înregistrat o creştere puternică de aproape 30% a înmatriculărilor de maşini noi, la 763 de unităţi, apropiindu-se la mai puţin de 200 de unităţi de Dacia, care de la aproape 3.600 de unităţi în ianuarie 2020 s-a comprimat la 914 unităţi.

O creştere a mai înregistrat Toyota, care a urcat pe locul al treilea în clasament, cu un avans de 8% la 711 unităţi. Hyundai, deşi a scăzut cu 25% este pe locul al patrulea, iar Skoda cu -55% la 468 de maşini este pe al cincilea. Potrivit jucătorilor din piaţă, scăderea puternică se datorează faptului că în decembrie a existat un sfârşit de serie.

Spre exemplu, în decembrie 2020 piaţa a crescut cu 18% faţă de perioada similară a anului trecut, creşterea accelerând puternic faţă de noiembrie. Dacia spre exemplu, a înmatriculat în decembrie 5.100 de maşini, faţă de 3.161 în decembrie 2019, în creştere cu 61%.

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.