zimbruLa sfârşitul săptămânii trecute, o echipă de rangeri din cadrul Fundaţiei Conservation Carpathia a văzut în apropiere de lacul de acumulare Pecineagu din Argeş primul pui de zimbru născut în libertate în ultimele două secole în ţara noastră.

„Îl monitorizăm cu atenţie pe cel mic, împreună cu întreaga turmă de zimbri ce se simte tot mai acasă în Munții Făgăraș”, au precizat reprezentanţii Conservation Carpathia.

Acum şase luni şi jumătate, Fundaţia Conservation Carpathia a pus în libertate primii opt zimbri din programul de reintroducere a zimbrilor în Munţii Făgăraş, în zona lacului Pecineagu. Zimbrii au fost aduşi din Germania şi Polonia şi au fost la început într-o zonă de carantină, după care au fost eliberaţi într-o zonă mai mare.

În cadrul proiectului LIFECarpathia, finanţat de Comisia Europeană prin programul LIFE şi de Endangered Landscapes Programme, în septembrie 2019 au fost aduşi în Munţii Făgăraş primii zimbri după mai bine de două secole de la dispariţia lor din pădurile României. Zimbrii au fost aduşi dintr-o rezervaţie din Germania şi din Munţii Carpaţi din Polonia.

 

CONTACT

E-mail: office@financiarpress.ro