zimbruLa sfârşitul săptămânii trecute, o echipă de rangeri din cadrul Fundaţiei Conservation Carpathia a văzut în apropiere de lacul de acumulare Pecineagu din Argeş primul pui de zimbru născut în libertate în ultimele două secole în ţara noastră.

„Îl monitorizăm cu atenţie pe cel mic, împreună cu întreaga turmă de zimbri ce se simte tot mai acasă în Munții Făgăraș”, au precizat reprezentanţii Conservation Carpathia.

Acum şase luni şi jumătate, Fundaţia Conservation Carpathia a pus în libertate primii opt zimbri din programul de reintroducere a zimbrilor în Munţii Făgăraş, în zona lacului Pecineagu. Zimbrii au fost aduşi din Germania şi Polonia şi au fost la început într-o zonă de carantină, după care au fost eliberaţi într-o zonă mai mare.

În cadrul proiectului LIFECarpathia, finanţat de Comisia Europeană prin programul LIFE şi de Endangered Landscapes Programme, în septembrie 2019 au fost aduşi în Munţii Făgăraş primii zimbri după mai bine de două secole de la dispariţia lor din pădurile României. Zimbrii au fost aduşi dintr-o rezervaţie din Germania şi din Munţii Carpaţi din Polonia.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.