baciuFost primar al comunei Corbi timp de două mandate, perioadă în care a dus comuna la un nivel de dezvoltare fără precedent, Virgil Baciu este un om care are şi a avut mereu curajul de a spune lucrurile direct. Iar acum, după ce alegerile parlamentare s-au încheiat, Virgil Baciu face dezvăluiri legat de modul abuziv în care s-a purtat Cătălin Bulf, preşedintele PMP Argeş, care a exclus din partid oameni care nu erau obedienţi şi a încercat să impună în funcţii de conducere, inclusiv ca viceprimar la Corbi, oameni fără o minimă pregătire.

Iată dezvăluirile făcute de către Virgil Baciu: „După cum unii dintre dvs. ştiţi deja, eu am fost membru în PMP până nu demult, dar din cauza aroganţei şi orgoliului lui BULF CĂTĂLIN iată că are de suferit tot partidul. La alegerile pentru preşedinţia Consiliului Judeţean am candidat din partea PMP şi am obţinut un scor de aproape 19.000 de voturi, dintre care aproximativ 9000 de voturi au fost cele obţinute de mine peste ale partidului.

La Consiliul Judeţean Argeș, partidul a cărui listă pentru CJ a fost deschisă de BULF CĂTĂLIN a obţinut doar puţin peste 10.000 de voturi şi din cauza acestui rezultat, în urma căruia nu s-a atins pragul electoral de 5%, am fost acuzat că am încercat să deturnez voturile partidului către persoana mea, lucru total neadevărat. Am fost acuzat de multe lucruri neadevărate şi am vrut din răsputeri să clarific această situaţie, cerând o întrunire a membrilor partidului la sediul din Argeş, dar BULF a refuzat acest lucru susţinând că este sediul lui şi că nu vrea să accepte această întâlnire.

Apoi a început să aibă un comportament abuziv asupra unor consilieri locali care nu au făcut plecăciune în faţa sa şi au început excluderile (vezi; Dănuţ Dinu la Piteşti, Baicu la Dobreşti, Bădescu Mişu la Corbi, Grosanu Valentin la Corbi, Răducu Alexandru la Corbi, Vlad Dragoş la Corbi şi exemplele pot continua.)

A făcut presiune în special la nivelul comunei Corbi, acolo unde a avut cel mai bun scor din Argeş şi din ţară la locale. A făcut presiune asupra primarului ales, şi a celorlalţi consilieri aleşi, pentru a impune un candidat la funcţia de viceprimar, un fin de-al lui (brancardier) care nu ştie să scrie, asta deşi organizația locală hotărâse o listă cu doi candidați bine pregătiți și agreați de primar. Chiar dacă unul dintre aceștia, în urma presiunilor și amenințărilor, a renunțat să mai candideze, tot a fost exclus pentru că a avut curajul să VREA! În urma multor dispute am considerat că nu mai pot face echipă cu acest personaj şi echipa restrânsă din jurul lui şi că cea mai bună variantă este să merg singur la aceste alegeri, mai ales că în acest timp am reuşit să-l cunosc mai bine şi să ajung la concluzia că acest om minte foarte mult şi nu ştie să-şi ţină promisiunile şi că nu ştie, sau nu poate, să fie „bărbat” atunci când ia o decizie (Dănuţ Dinu a aflat din presă că a fost exclus din partid). De fiecare dată când îl întrebai de ce a făcut asa ceva, răspundea că el nu ştie şi că altcineva este de vină şi tot felul de minciuni. Apoi, în urma unei discuții în care am fost întrebat cum vreau să plec din partid, prin demisie sau prin excludere, i-am răspuns că nu e cazul să se mai chinuiască și că e normal ca eu să-mi dau demisia, lucru care s-a şi întâmplat”.

O precizare importantă făcută de către Virgil Baciu este următoarea: „Faptul că am candidat ca independent la Camera Deputaţilor nu a fost pentru a mă răzbuna pe cineva sau a demonstra cuiva ceva, am candidat pentru că am crezut că pot să câştig şi pentru că ăsta a fost planul meu din punct de vedere politic cu mine şi să arăt că nimic nu este imposibil şi că trebuie să credem în visurile noastre şi să depăşim acea barieră psihologică prin care ne autosugestionăm că la noi nu se poate decât dacă eşti înregimentat şi supus stăpânului sau stăpânilor”.

„Cătălin Bulf trebuie să îşi dea demisia”

Şi tot Virgil Baciu mai precizează: „Îmi pare rău pentru ceilalţi membri ai PMP-ului care ar fi meritat să ajungă în Parlament şi care sunt convins că ar fi lucrat pentru binele românilor, dar nu este vina mea pentru ce s-a întâmplat.

Sunt conştient că voturile mele sunt cele care au lipsit PMP-ului pentru a face pragul electoral în Argeş şi la nivel naţional, dar vinovat pentru situaţia aceasta este nimeni altul decât BULF CĂTĂLIN.

Acesta trebuie să îşi dea demisia, împreună cu cei care au contribuit la acest dezastru, iar oamenii de valoare să se întoarcă. Excluderile care sunt încă în faza de judecată să fie anulate și să fie aleasă o nouă conducere formată din aleși locali și oameni noi cu coloană şi onoare , iar cea mai legitimă persoană care ar putea conduce partidul imediat şi a pregăti alegerile în cadrul filialei, nu este nimeni altul decât DĂNUŢ DINU”.

Iată şi rezultatele pe Argeş la alegerile parlamentare din 6 decembrie, unde Virgil Baciu a canidat independent la Camera Deputaţilor:

 

Camera Deputaţilor

• PSD - 73.849 voturi, reprezentând 43,32%

• PNL - 30.693 voturi, reprezentând 18.01%

• USR PLUS - 24.626 voturi, reprezentând 14,45%

• AUR - 11.801 voturi, reprezentând  6.92%

• PRO România  - 8.792, reprezentând 5.16%

• PMP - 7.682 voturi, reprezentând 4.51%

• Virgil Baciu  - 3.571 voturi, reprezentând 2.09%

 

Senat

• PSD - 74.351 voturi, reprezentând 43,58%

• PNL - 31.647 voturi, reprezentând 18,55%

• USR PLUS - 24.941 voturi, reprezentând 14,62%

• AUR - 13.558 voturi, reprezentând 7,95%

• PRO România - 8.973 voturi, reprezentând 5,26%

• PMP - 8.083 voturi, reprezentând 4,74%

 

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.